Избор на преносим 2,5" HDD и флаш памет над 4gb
Здравейте колеги, нуждая се от съвет относно закупуване на HDD което да е 320 или 500gb да е 2,5", също така и флаш памет usb от 4 gb на горе. Най важното е, че трябва да може да се заключват за да не може да се пише върху тях. Най добре ще е да става хардуерно чрез палче на самото устройство, но тъй като тези устройства почти липсват на пазара и няма голям избор ще ви помоля да ми кажете ако има и софтуерен начин за заключване. Целта е като включа устройството на някой компютър да не може да се пише върху него без мое знание и съгласие. Благодаря ви предварително, очаквам вашите мнения. :Drinks:
Re:Избор на преносим 2,5" HDD и флаш памет над 4gb
Колеги вие нямате ли такива преносими памети? Дайте съвет моля ви!
За флашки ползвам само Kingston.
Виж преносимите дискове ... приятелка си купи 320 HITACHI и го отворих , понеже го изтърва и диска предаде богу дух и вътре ....WD Green серията. За преносими дискове всичко що е евтино ... не си заслужава според мен.
Флашки има PQI cool drive with write protect function
имат ключе за хардуерно заключване
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
... приятелка си купи 320 HITACHI и го отворих , понеже го изтърва и диска предаде богу дух и вътре ....WD Green серията.
баси майтапа, като че ли Hitachi , не правят готини твърди дискове, та са тръгнали, да слагат на конкурента продуктите!!! :)
Цитат:
Първоначално публикувано от fXOrange
баси майтапа, като че ли Hitachi , не правят готини твърди дискове, та са тръгнали, да слагат на конкурента продуктите!!! :)
ти недей вярва, че като пише отвън хитачи, отвътре трябва да е хитачи ;)
на мен ми донесоха една Iomega от испания, в която също имаше WD... най-вероятно дори самите Iomega не знаят, че правят такива външни дискове :))
От щатите ми донесоха Free Agent Go 2.5".320 гигабайтов диск с ефектна кутийка и 3 години хамериканска гаранция. Диска живя точно 3 месеца и се предаде. Като го отворих за да му извадя електрониката се ококорих , на диска (да, Seagate беше) имаше лепенка Refubrish ! Tака ,че и от щатите не е ясно на какъв боклук ще попаднеш.
е то работата е ясна, ама въпросът е защо?:)
Аз имам твърд диск мултимедия на Storex, включен в tv-то, вътре, като го отворих, викам да видя, че много шуми, гледам едно Hitachi, пък Storex, си правят твърди дискове, и си ги продават на пазара, по евтино от Hitachi
от 2 години ползвам transcend storejet 25m 2.5" 250Gb, година джаскан в раница и с колелото от/към работа и бачка здраво! гумиран, противошоков корпус... не знам какво hdd има вътре, надявам се да не разбера. захранва се изцяло от usb, което за мен си е предимство. на по-калпави дъна, където не се захранва като хората се налага да се ползва собствения къс кабел с два накрайника откъм pc-то, иначе бачка и със стандартен.
http://www.transcendusa.com/products....asp?ModNo=198
http://izone.bg/Transcend/Transcend-...nti-Shock.html
Цитат:
Първоначално публикувано от XIIID
от 2 години ползвам transcend storejet 25m 2.5" 250Gb, година джаскан в раница и с колелото от/към работа и бачка здраво! гумиран, противошоков корпус... не знам какво hdd има вътре, надявам се да не разбера. захранва се изцяло от usb, което за мен си е предимство. на по-калпави дъна, където не се захранва като хората се налага да се ползва собствения къс кабел с два накрайника откъм pc-то, иначе бачка и със стандартен.
http://www.transcendusa.com/products....asp?ModNo=198 http://izone.bg/Transcend/Transcend-...nti-Shock.html
Да тези дискове изглеждат добре а дали имат хардуерно заключване?
Цитат:
Първоначално публикувано от XIIID
срещу запис ли? не.
Точно срещу запис да, нали за това пуснах темата, ако не беше това заключване щях да си купя диск и флаш памет много бързо.
аз си ползвм кутийката от 15 лв и хард задължително Seagate momentus
И аз имам такъв , Seagate Momentus 7200.4 , 500GB , даже не съм го разпечатал още !