-
Проблем с захранване
Вчера ми се получи следния странен проблем.
Като включих компа от към захранващия блок се разнесе особено бръмчене придружено със силни вибрации.
Както и да е зареди си ОС, но вибрациите се усилиха а като проверих се оказа че потока въздух отзад е съвсем слаб.
След 5-6 минути след рестарт всички тези странни симптоми изчезнаха и всичко си тръгна както трябва.
Ако някой може да ми помогне моля...
-
Проблем с захранване
Не виждам какво може да бъде освен вентилатор.Щом веднъж се е обадил ще повтори.Тръгнал е.Ако е в гаранция знаеш какво да правиш,ако ли не-ти си на ход.Решения:-нов вентилатор;-рециклиране на стария.За целта изваждаш блока,отваряш го и сваляш вентилатора така,че да виси на кабелите си.От едната му страна има лепенка.Внимателно я отлепваш и в открилата се дупка пръсваш със спрей финна смазка,слагаш малко бързооборотна грес,развърташ го на ръка и по обратния път го затваряш.От собствен опит мога да твърдя,че по този начин моя вентилатор надживя захранването ми.[:-hspin]
-
Проблем с захранване
Само ще допълня, че някои вентилатори имат и пластмасова тапичка под лепенката. Иначе метода с маслото и греста си работи безотказно, даже вентилатора работи по тихо отпреди.
-
Проблем с захранване
Даже ако няма грес пак става....не е задължителна, маслото е важно да е фино, а не Диона Супер примерно[:D]
-
Проблем с захранване
prosto fana e skapal malko , sloji mi malko silikonova pasta za procesor i prusni s malko smazva6 sprej