Re:идея за видеонаблюдение
1. има wireless със звук за 150-160 лв.
1а. звукът НЕ е незаконен
2. може, но ще трябва да имаш и комп към камерата, при това 24/7 включен, което в комбинация с претенциите на софта, ще ти изпие мозъка
Пробвай програмата Zone Trigger
Цитат:
Първоначално публикувано от get
Здравейте !
Дайте съвет как да го направя.
Искам да си гледам входната врата у нас /и не само :)) /
....................
Предварително Благодаря !
Аз съм си направил подобно видеонаблюдение - с DVR и евтина камера, но излиза по-скъпо от твоите идеи.
Ще ти използвам темата за да попитам, ако някой може да ми отговори :), дали по този начин нарушавам някакви закони и трябва ли да има табелки сигнализиращи, че се извършва видеонаблюдение. :)
Със съседите съм се разбрал и нямам проблеми с тях, дори преди един месец хванах запис на двама, които обикаляха етажа и оглеждаха с фенерче ключалките на апартаментите. :2guns:
@FearMe - моля те посочи, това за което говориш
ако се намира в бг ще го взема, може и на лс ако не ти се пише тук
варианта с уеб камера и пц отпада - твърдо огромно разстояние, твърдо айпи камера
мисля да си поръчам това -> http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26358
идва на тези пари до вкъщи
Сега пробвам една камера на тренднет ip100w нещо такова
проблема, е че не може да прави видео, а само снимки, което... не ми харесва
zonetiger не може да работи с камерата - някакъв друг софтуер ?
Имаше един на самсунг, който от година е безплатен, но не мога да се сетя за името му и да го намеря
csm или cms или нещо такова беше
ако някой се сеща
Цитат:
Първоначално публикувано от get
@FearMe - моля те посочи, това за което говориш
ако се намира в бг ще го взема, може и на лс ако не ти се пише тук
варианта с уеб камера и пц отпада - твърдо огромно разстояние, твърдо айпи камера
мисля да си поръчам това ->
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26358
идва на тези пари до вкъщи
Тази камера нещо куца ми се струва... Подобна камера на едимакс струва около 300 лв (и то без IR).
Между другото има 2 вида видеонаблюдение. Едното е колкото да кажещ, че имаш видеонаблюдение, а другото е такова което наинстина върши работа.
Ако искаш второто, просто трябва да се инвестират повече пари...
P.S. Относно запива, най-добрия вариант е DVR(устройство което да запива) може да се направи под линукс на стар компютър, има и малки евтини готови варианти (IP DVR)
защото просто устройството е автономно, и не зависи от програма на твоя компютър(които все пак се спира, растартира, ползва...)
Иначе повечето IP камери(примерно Едимакс които ние ползваме), имат функция за запис на кадри/снимки на мрежово устойство/FTP или да ти ги пращат по меил...