проблем с лазарен принтер самсунг
здравейте
напоследък забелязвам странен проблем с 2 принтера на самсунг. проблема се състой в това, че при печат на страницата се получава нещо като по-бледо копие на печатания текст... принтерите са scx 4200, scx 4216... едната касета е е сравнително новаа(все още незареждана). а другата с сменен барабан...
някои да има идея от какво се получава този двоен печат?
Re:проблем с лазарен принтер самсунг
Laser formatter (main board)... търси си нов, пробвай да смениш drum ако ти се пробва...
Цитат:
Първоначално публикувано от dash
Laser formatter (main board)... търси си нов, пробвай да смениш drum ако ти се пробва...
на 4216 смених барабана на касетата с чисто нов(пробвах с 2 даже). интересно как проблема се получава почти едновременно на 2 принтераа(въпреки, че са горе долу на еднакви години)
ако наистина проблема е там се очертава безмислено скъп ремонт...
Виж тук: http://www.arbikas.com/view/add_file...ects_home.html , дали няма нещо подобно на твоят случай. Може да почистиш контактите на касетата с принтера.
Повече ми прилича на "печка " или "платно"
и двете са скъпи
Я и аз да кажа две думи,
при положение, че всичко ти е наред с консумативите, се нуждаеш от почистване на лазер-скенер модула (казано жаргонно Оптиката) и на двете машини. Обърни внимание на 4216 как работи като копир, ако на удебелен шрифт ти вади копието с кухи букви, то трябва да се почистят и огледалата в самия сканиращ модул.
Извинявам се за закъснелия отговор :)
Успех!
Общо взето трудно може да се диагностицира без да се види копие.Но иначе ако си сменил барабан и си почистил контактите и...и си поставил качествен тонер и все пак продължава бледия печат...почти съм сигурен че разпределителния нож ти е за почистване.Хм..но пък казваш че едната касета не е презареждана което ме кара да си мисля че едва ли е от този нож тъй като е трудно да се износи метален нож само от един цикъл.Все пак огледай контактите а и настройките на печата.Това е което мога да кажа без да съм видял копие.Успех! :Drinks: