Здравейте,
Пиша тази тема за някой след мен да не си скуби косите с 5g антените на Yettel, а също така и на другите оператори. Конкретизирам модела MC889 външна 5G антена.
При мен проблема беше, че през 20 мин интернета умира и антената се рестартира. Това го установих, защото при рестарт на антената, светват лед диодите и като зареди изгасват. След 2-3 дни главоблъсканица и звънени на оператори, които ме убеждават, че всичко е наред мисля, че намерих изхода за мен.
Принципно антената може да бъде поставена и в стая вместо да се изнася на вънка. При мен сигнала беше отличен в помещението и прецених, че няма смисъл да правя дупки по фасадата и тн. Всичко добре, но след 2-3дни и все повече свързани устройства, антената взе да "увяхва". Какво ли не правих. Сменях рутери, проверявах пак обхвата. На приложението показва, че сигнала е отличена. На края ми писна и изнесох антената на терасата. Настроих я към клетката и всичко се оправи. Та да обобщя. Ако някой има проблем със съответната антена ZTE MC889, да НЕ я ползва вътре, а вънка нищо, че приложението показва отличен обхват и в затворено помещение.
Дано съм бил полезен на някой.
Позрдави