Здравейте,
от скоро се появи един доста досаден проблем с монитора ми - AOC извит 27" и говорителчета- това е модела https://mm.aoc.com/product/CQ27G2 . Вече е на 4г , тоест гаранция няма.
Накратко - монитора не се включва топъл ( тук би трябвало да изключа кондензаторите)
Когато не е работил и включа компютъра , може да работи с дни без проблеми. Ако обаче изключа , рестартирам или монитора загасне по някава друга причина , после се включва само подсветката (много слабо ) и звука . Това е и на hdmi и на display port. Пробвах старата видео карта - не е от нея. Пробвах стария монитор - той си бачка.
Разгледах по сайтовете за нов монитор , ама гледам само с VA панел се предлагат ( оледа е на безбожни цени) и без говорители , та реших ,че май по-добре да пробвам да си оправя този.
Свалих процесорната и захранващата платка - и двете изглеждат ок . Кондензаторите ги замерих , всички са в норма , само този на захранването на процесора ( по-средата в дясно) уреда не го хваща , че е до 100mf . Мислех да го сменя за всеки случай , но е залепен и ме е страх да не изкъртя някоя писта. Но ако опре до там ще го напъвам. Така и така ги бях свалил , разпоих радиаторчето и сложих нова паста - промяна никаква.
Та ако някой се е сблъсквал с проблема или има предложение да казва , да знам какво да пробвам , преди да заминава в кофата и да се примиря отново с VA панел и китайски мини саундбар на бюрото.
![]()