Резултати от 1 до 1 от общо 1

Монитор AOC CQ27G2U

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2023

Монитор AOC CQ27G2U

Здравейте,

от скоро се появи един доста досаден проблем с монитора ми - AOC извит 27" и говорителчета - това е модела https://mm.aoc.com/product/CQ27G2 . Вече е на 4г , тоест гаранция няма.

Накратко - монитора не се включва топъл ( тук би трябвало да изключа кондензаторите)

Когато не е работил и включа компютъра , може да работи с дни без проблеми. Ако обаче изключа , рестартирам или монитора загасне по някава друга причина , после се включва само подсветката (много слабо ) и звука . Това е и на hdmi и на display port. Пробвах старата видео карта - не е от нея. Пробвах стария монитор - той си бачка.

Разгледах по сайтовете за нов монитор , ама гледам само с VA панел се предлагат ( оледа е на безбожни цени) и без говорители , та реших ,че май по-добре да пробвам да си оправя този.

Свалих процесорната и захранващата платка - и двете изглеждат ок . Кондензаторите ги замерих , всички са в норма , само този на захранването на процесора ( по-средата в дясно) уреда не го хваща , че е до 100mf . Мислех да го сменя за всеки случай , но е залепен и ме е страх да не изкъртя някоя писта. Но ако опре до там ще го напъвам. Така и така ги бях свалил , разпоих радиаторчето и сложих нова паста - промяна никаква.

Та ако някой се е сблъсквал с проблема или има предложение да казва , да знам какво да пробвам , преди да заминава в кофата и да се примиря отново с VA панел и китайски мини саундбар на бюрото.

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Poco; 11-04-24 в 13:53.

2.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Tелевизор/монитор SAMSUNG T24B301EW / Монитор LG 24MP57VQ-P IPS
    От azrae във форум Приключили продажби
    Отговори: 3
    Последно: 04-02-18, 15:26
  2. Отговори: 7
    Последно: 23-02-12, 12:32
  3. #1 `монитор` за 20 000$... :)
    От Pa3KaTaH във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 25-05-03, 17:35
  4. 21" Монитор
    От slavi__mir във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 11-03-03, 11:35
  5. Монитор
    От Peraine във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-01, 23:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе