Разархивиране на .BSA файл
Имам БИОС които е в .BSA формат. Искам да го направя на BIN и да го кача на програматора, но не става. С WinRar се вижда BIN файла, но като се екстрактне и се зареди в програматора дава checksum error, и изобщо самата информация която се зарежда от BIN файла не изглежда много наред...
Самия биос чип е A29040BL-70, програмирам го като SST29VF040
Re:Разархивиране на .BSA файл
По принцип не трябва да имаш проблем с bsa-то, компресирано е и го вадиш бин-а с някой архиватор.
Не казваш на какъв програматор го катериш, ако е Вилем - пробвай с AM29F040B.
Виллем --> PCB3
Да няма някаква нова версия на програматора? На моя такъв чип не успях да намеря :)
За версиите има - PCB схемата е има навсякъде из нет-а , всеки по сръчен си е разработва както дойде за добре. Доколкото знам хардуера са стигнали до PCB 5.0.1 а софтуера е 0.98d12 ( от края на 2010 година мисля че беше ). Това само за информация .
Ако си с 0.97ja - имаш 29f040 , за по-лесно търси всички които имат *29f040* и пробваш.
Мерси получиха се нещата... :)
Опиши как си постигнал резултатите, може на някой друг да му се наложи.
Разахривирането стана с WinRAR. Просто за да вземе да програмира, устройството трябваше да се донастрои, като се преместят няколко хардуерни джъмпера. И от TEST HARDWARE на програматора се тикнат 2 отметки 13 VCC и 12 ECC (говоря по спомен, програматора не е пред мен в момента). Типа на чипа които избрах беше 29f040