забиване на компютъра при използване на DVD-Rom
  Имам следния проблем - понякога (не всеки път),когато сложа диск в DVD-Rom-a , независимо празен ли е диска или има запис, компютърът ми забива.Мислех,че проблемът е в записвачката и се опитах да обновя драйверите й,но проблемът не се реши.Сложих нова записвачка, но и с нея се получава същото.Не мога да хвана някаква зависимост,просто веднъж тръгва,друг път-не.Прави го и на двете записвачки и когато забие ком-а,единственото спасение е рестартиране,защото task-manager-ът не е активен.Разчитам,че някой се сблъсквал с подобен проблем и ще откликне.Предварително благодаря!
     Re:забиване на компютъра при използване на DVD-Rom
  Мисля, че и двете записвачки са SATA.Ето едната - ASUS DRW-24B3ST.
   Цитат:

Първоначално публикувано от oggieasp  
 Мисля, че и двете записвачки са SATA.

За уточнение: другата с какъв кабел е свързана към дъното - като ASUS DRW-24B3ST (SATA) или с далеч по-широк (ATA, PATA)? Примерът е с HDD, но би трябвало да си представиш DVD-та:
 http://attachments.techguy.org/attac...9/ata-sata.gif
  Виж си захранването и паметта. 
  Огледай също за надути кондензатори по дъното.
  И двете записвачки са свързани със SATA кабел.
  някой ми затри в бързината поста , но съм срещал подобен проблем с XP при бъгав Windows
Лошото е че и при WIN7 се опитва подобно да направи.
  Такъв проблем, съм виждал при скапано устройство (или скапан диск). Устройството се мъчи да прочете диска, но понеже не може, компютъра е здраво "freeze". Какво става когато при забил компютър извадиш диска?! Би трябвало до минута нещата да се нормализират...

1. Пробвай твоята записвачка на друг компютър с ХУБАВ ДИСК
2. Пробвай с друг кабел (или хубаво го намести да прави хубав контакт)
3. Огледай дъното за подути кондензатори
4. След първите 2 точки, ако твоята работи на другия компютър остават кондензатори или Уиндоус, ако не явно записвачката е заминала...