driver за монитор/телевизор DSM LCD 24 hdmi
Здравейте, купихме на сина ни комбиниран монитор+телевизор DSM LCD 24 hdmi /като по-евтин вариант от известните марки/. Телевизията върви идеално, но като монитор видях проблем. Не мога да намеря драйвер за него, в момента е "plug and play", но вчера поседях малко пред него и очите ме заболяха :sad: Странно или не, ако работи като телевизор не натоварва толкова, но като монитор - явно не е въпрос само на резолюция, трябва да си му е инсталиран съответния драйвер. Обаче аз нищо не намирам в нета...тази "марка" явно е световно непозната...
Затова моля за съвети и идеи от къде да си сваля драйвер за такова "чудо"
Само да кажа, че на компютъра има win xp, стар колкото света, но мога да го преинсталирам с win 7, ако има шанс седмицата да има вграден драйвер за такива екзотики като тази, която сме си купили...
Re:driver за монитор/телевизор DSM LCD 24 hdmi
Добре дошла :Drinks:
Първо провери какви настройки си задала от компа
контролен панел - дисплей - настройки - разширени - монитор - скорост на обновяване на екрана - 60Hz
DSM се произвежда в Китай и се внася у нас от фирма Магнум-Д ЕООД
Потърси ги в нета ,ако има фирмуер за модела само те или сервизите им могат да ти го предоставят.
Какво стана ? Промени ли настройките от компа?
На тази тема май й е объркан раздела :)
Драйвер за монитор не е необходим.
Херци... бяха от значение при аналогови монитори.
Оправи си разделителната способност. Явно монитора ти не се разпознава коректно и не работи на нейтив резолюция.
Какъв е по спецификация - 1920х1080, 1680х1050, 1366х768???
И на каква разделителна работи в момента?
КрИс - това е телевизор! Раздела ? :)
http://www.techno-mix.com/product/4341/dsm-led-24-hdmi
Има линк с ъпдейт за субтитрите.
В конкретния случай, това е устройство, което се използва като монитор и всичките му проблеми не са свързани с него, а с настройките на компютъра към който се вързва...
а драйвер на видеото изобщо има ли?
Здравейте и благодаря за отговорите. Аз като един отговорен родител не предприех нищо в продължебие на месеци...но това е друга тема
Та, има инсталиран драйвер за видеото, да. Мониторът работи на 1600/1200 и честота 120Hz. Иначе по книжка е 1920/1080, но ако го пусна на такава "екранът не се събира в рамките на монитора" - ако ме разбирате...да не би видеото да не поддържа резолюцията...не знам. Може да пробвам да преинсталирам видео-драйвера, ако би помогнало.
Това което установих всъщност е, че яркостта му е на мах, аз бих си я намалила сериозно, но тогава телевизията става тъмна...а някак - не е удобно постоянно да пипаш яркостта...
Хубавото е, че синът ми е още на 7 и не се застоява много пред компютър /няма кой-знае какъв интерес/, та се оказа, че "нещото" ще се използва предимно като телевизор :) за сега...
значи проблемът ти може да идва от доста неща:
- стар драйвер, който създава проблем, на тази резолюция
- стара видеокарта
- честота, спрямо резолюцията, демек, намали първо честотата от 120Hz, на 75 да кажем, и после пробвай 1920/1080. Направо съм сигурен, че проблема иде от тук
Колкото до контраста, точно това те дразни, както и при мен.
Сега нещата, за обяснение се усложняват малко, но ще се опитам да бъда кратък и точен.
Трябва на всяка цена да си оправиш настройките, от самия драйвер на картата, без да пипаш контраста, гамата и светлината на екрана, защото в случая, ако пипнеш неговите настройки, вече знаеш, че при ТВ всичко затъмнява.
Ще ти обясня как става, но първо пиши каква е картата, за да бъда по точен.