въпрос за кабел usb <-> usb
Купих един кабел мъжко - мъжко USB <-> USB без някакъв преобразувател по средата . Попитах в магазина трябва ли да има преобразувател за връзка между 2 компютъра ми отговориха че не е нужен . Но слагайки го на лаптоп - стационарен нямаше никаква индикация , всмисъл на нито един от 2-та не се появи нищо . Трябват ли някакви настройки или ме излъгаха в магазина ( не съм за 3 лв ама .. ) ?
Re:въпрос за кабел usb <-> usb
Само с кабел нестава. Има специални кабели за връзка между два комютъра и има джажда посредата. Вероятно и двата компютъра си имат лан карти затова те съветвам да ги вържеш в мрежа. Така става най-лесно.
Ето такъв кабел:
http://www.itshop.bg/product/3178/ro...ren-1-5-m.html
Мда , точно такъв кабел ми трябваше . А за мрежа трябват настройки ( 90 % от случайте са различни ОС ) , а така без настройки не лесно .
Настройките не са нещо сложно. Не е необходимо да даваш 20лв за кабел.
192.168.0.1 192.168.0.2
255.255.255.0 255.255.255.0
А друго ?
а каква е целта, ако смея да запитам? Трансфер на данни?
Точно , трансфер на данни и почистване на вируси .
с кръстосан кавел RJ45<->RJ45 и две ланки е най добре.
С тва USB ше има да ги точиш тия данииии.
Колега nikolin, първо искам да се извиня, ако нещо от това което кажа те обиди!
Анализирайки нивото ти на знания в тази тема, смятам, че е добре да потърсиш приятел-познат-колега който да направи това което желаеш. Вместо да даваш тези 20 лева за абсолютно ненужен кабел, ги остави за почерпка на приятел-познат-колега който ще свърши професионално работата!
колега изобщо няма за какво да се обиждам . което не го знам си го признавам , аз и затова питам .
fXOrange благодарско за спецификациите .