Външен хаpд WD Elements 2.5 или 3.5 инча?
Здравейте,
имам следния "проблем".
Преди време си взех от Техномаркет WD Elements 2.5" и след краткия период на употреба - по-малко от 2 месеца се повреди. Изпратих го на Асбис и след 2 месеца от Техномаркет ми се обадиха, за да ми кажат, че харда не подлежи на ремонт и в замяна от фирмата изпращат диск 3.5" (нямали 2.5 в наличност, а заради наводнението на завода на WD доставката можело да се забави с месеци).
Сега не знам какво да правя?! Дали да взема този 3.5-инчов диск, който е двойно по-голям като габарити и никак не практичен за разнасяне?! Дали е по-добре това, че е с външно захранване?! И дали предимството на 2.5-инчовия външен хард е единствено в по-малките размери?!
Ще се радвам на вашите мнения.
Re:Външен хаpд WD Elements 2.5 или 3.5 инча?
Отстоявай си правата.
Да ти върнат парите като не могат да го заменят.
Ще си купиш от друго място 2.5. Ти си купил 2.5 диск разваля ето ти 3.5
"еми неща"
Чисто технически не знам кое по-добре или по-зле, но надали ще има фрапантна разлика
ама си е голям.
и най вече, щото 3,5" са по евтини, тъй че се минаваш.
После няма такива работи - аз си купувам мерцедес, той се чупи, но фирмата нямала мерцедес и ми предлага волво, в замяна.
Първо 2.5 черпи ток от USBто, а 3.5 е с външно, което като цяло е непрактично. Единствено, понякога външното захранване може да е по-стабилно, защото ако навържеш няколко външни диска на едно USB (или просто от едната страна, където USBтата черпят ток от едно място на дъното) може да не им стигне тока и да забиват.
Второ мисля, че 2.5 все пак е правен за лаптоп и би трябвало механиката му да е по-устойчива на клатене вибрации и прочее.
Трето както вече ти казаха по-горе цената на 3.5 е доста по-ниска.
Или си взимаш парите или чакаш нов 2.5.
Благодаря ви за отговорите!
В крайна сметка след 2-месечна борба успях да си взема парите. Дано следващия да се окаже по-издръжлив.