Оптично устройство boot from sata
  Здравейте!  :)

Имам оптично устройство LG DVD\RW с Serial ATA интерфеис Дъното ми е K7VT4A PRO Проблемът е че немога да настроя dvd/rw да е бутващо, a искам да си преинсталирам Windows - a.В биоса немога да го намеря за да го направя бутващо или незнам кое е . В Windows - a си разапознава оптично устройство.На F11 ми излиза само харда и флопи без dvd\rw. Моля помогнете каква трябва да е настроиката на биоса за да ми излезе бутващо dvd\rw.

Благодаря предварително!  :help
     Re:Оптично устройство boot from sata
  Това е ръководството на дъното.
 http://download.asrock.com/manual/K7VT4A%20Pro.pdf

Виж на 32 страница BIOS настройките в меню Boot влизаш в Boot Device Priority и избираш DVD-то да е първо зареждащо устройство.

Странно е наистина, че при натискане на F11 не виждаш DVD у-вото, а пък под windows се разпознава.
   Цитат:

Първоначално публикувано от loafer  
 Това е ръководството на дъното.
 http://download.asrock.com/manual/K7VT4A%20Pro.pdf 
Виж на 32 страница BIOS настройките в меню Boot влизаш в Boot Device Priority и избираш DVD-то да е първо зареждащо устройство. 
Странно е наистина, че при натискане на F11 не виждаш DVD у-вото, а пък под windows се разпознава.
    И как да стане като SATA контролера на това дъно е само като RAID . Да не говоря че контролера е сата 1 и не познава сата 2 устройства .

Към автора - Купи си едно DVD-RW IDE и си реши проблема.
  ок. Значи ще търся да взема DVD-RW IDE- интерфеис.
Благодаря. :) 
  Или пък си направи инсталационна флашка и си инсталирай уйндоуса от нея.
   Цитат:

Първоначално публикувано от Mr.TECHNO  
 И как да стане като SATA контролера на това дъно е само като RAID . Да не говоря че контролера е сата 1 и не познава сата 2 устройства .
....

Явно аз не съм разбрал/прочел правилно ръководството.
Може ли само да обясниш какво точно означава това "SATA контролера на това дъно е само като RAID". Това означава ли, че към сата портовете може да закачат само твърди дискове и то те ще работят само ако са в raid режим. Не съм се сблъсквал с подобно нещо и не знам дали го разбирам правилно. За това питам.