Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 27 от общо 27
Like Tree5Одобрявам

Конфигурация за рендер в 3ds - изгубени в избора :)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #16

    Отговор: Конфигурация за рендер в 3ds - изгубени в избора :)

    Цитат Първоначално публикувано от sunabouzu2 Виж публикацията
    Само една поправка. Процесора е 534 лв. с ддс I7-3820 /3.6G/10M/BOX/LGA2011 - описание.
    Е вярно че тия процесори са без охлаждане и като сложиш едно такова CM HYPER 412S - описание. стават 600 лв. с ддс.
    Обаче I7-3770K е 609 лв. с фабричното охлаждане I7-3770K /3.5G/8M/BOX/LGA1155 - описание. което е по-неизгодно.
    Причината машина с първия да излиза по-скъпо са цените на дънните платки. Това е евтината ASROCK X79 EXTREME3 /X79/2011 - описание.
    Това го обяснявам на Kali.

    пс. Под BOX да се разбира кутия а не че е с охлаждане.
    Честно казано не виждам смисъла от поста ти - само противоречия, както с предните ти постове, така и фактологични грешки в самия него (под box се има в предвид точно, че е с охлаждане)... умора нещо?
    Този пост е редактиран от emos; 21-10-12 в 18:48.
    Shmi одобрява това.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jul 2011
    Мнения
    691
    #17

    Отговор: Конфигурация за рендер в 3ds - изгубени в избора :)

    Не разбирам защо при съветите ви за нова конфигурация винаги "скачате" на процесорите с индекс К! Те са добър избор за тези, които планират оувърклок на системите си.
    Заедно с подходящо дъно, памет с по-голям диапазон поддържани напрежения, по-корав охладител и т.н., завишават излишно крайната сума, ако клока не е цел.
    Ако за това, което ще се ползва бъдещата конфигурация Hyper-Threading-а е от полза, то би могло да се избере Айви, примерно i7-3770S, което с 3.9 GHz турбо е с почти същите възможности, но пък по-евтино. Отделно, че е 65W и боксовото му охлаждене ще е предостатъчно.
    Спестените с него 80-90 лв. може да се инвестират в по-мощен графичен ускорител.
    kali одобрява това.

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Мнения
    256
    #18

    Отговор: Конфигурация за рендер в 3ds - изгубени в избора :)

    emos ходи в магазин (или ползвай телефона) да ти покажат кой да е процесор на с. 2011 с означение BOX и тогава коментирай постовете ми.

  5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #19

    Отговор: Конфигурация за рендер в 3ds - изгубени в избора :)

    raziel66, разбира се, че клокът не е задължителен, но когато имаш съвсем безплатни, на стоков въздух, обикновена памет и какво да е дъно, едни 500-600 мегахерца, защо да не ги ползваш?

  6. Member
    Тук е от
    Jul 2011
    Мнения
    691
    #20

    Отговор: Конфигурация за рендер в 3ds - изгубени в избора :)

    Защото, FearMe, тези "безплатни" благини си идват на съответната цена.
    Признавам, че не съм компетентен, какъв точно хардуер е за предпочитане при избор на конфигурация ползвана за създаване, анимиране и т.н. на 3d обекти, затова предложих този вариант, при който "компромиса" е само в цената. Не и в качеството. Ако възможностите на видео картата са приоритет в случая, логично за мен е основната инвестиция да е именно в нея.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #21

    Отговор: Конфигурация за рендер в 3ds - изгубени в избора :)

    @ sunabouzu2
    Сори, чак сега ти вдянах на приказката!
    Всъщност в поста си обръщаш внимание върху това, че само при тези процесори BOX означението върху кутията им не означава, че има "box"-ов (или още "stock") охладител в кутията им (както при другите процесори). Зачертвавам го, няма как да го изтрия. А за изчерпателност ще спомена, че Интел имат боксов охладител, но си го продават отделно:


    Което всъщност е показателно колко е важно в отговорите си да се съобразяваме с всичко. А в случая автора на темата е лаик по собствената му класификация. Съответно ние, с повече знания по проблема му, трябва да внимаваме с отговорите си. Ясно е, че те изразяват веруюто ни по темата, но е добре и да не объркващи - не само за питащия, но явно и за отговарящите... Ето, сега няма как де не "преведа" това "стоков въздух" в поста на FearMe - това ще рече охлаждане със заводския ("сток" от stock, "стоков" като произношение, а не от "стока") въздушен охладител, понякога най-евтиното техническо решение. По-горе "преведох" някои и други "специализирани" термини, дано няма други...

    И да завърша участието си в темата с пожеланието в нея да се включват само тези, които наистина са рендирали с 3DSMax и имат наблюдение върху приръста на производителност при различните видеокарти. Ясно е, че може да се намери най-ценово изгодната оферта, как може да се клокне (от "clock" - часовника вътре в компютъра, който казва на процесора колко бързо да работи, в MHz, а не идва от "клок" като звук при варене на котлона - не виждам как сега да го обясня по-елементарно). И всичко това няма как да не е объркващо за един лаик и то дама. Нищо чудно резултатът да е ние да си чешем клавиатурите, а тя да погледне този пост и да отиде при познатите й в магазина и да вземе готово решение, което веднага работи, без да "клоква" и всичките там чудати неща, дето й ги пишат в темата...

    Успех! На всички!
    kali одобрява това.

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Oct 2012
    Мнения
    7
    #22

    Отговор: Конфигурация за рендер в 3ds - изгубени в избора :)

    Не мисля да overclock-вам, просто не е за мен тази работа
    доколкото виждам повишаването на ефективността не е кой-знае колко голямо, не повече от 10-15 процента (поправете ме, ако греша), но за сметка на това може да си направиш беля, ако не си специалист в областта
    Доколкото знам видеокартата е основен ресурс при рендване, обаче повечето cinebench тестове които откривам в you tube визират процесорите. Друг е въпроса, че не знам какъв е софтуера за рендване на cinebench...И така въпрос след въпрос : )))
    Аз така или иначе ще взема някакъв компютър, но темата е доста интересна и няма да спре да ме вълнува.
    Попаднах в един електронен магазин, не български, там са представени маркови конфигурации в различни категории. Определено човек може да се ориентира какъв процесор и карта се комбинират за рендер, за проектиране, за 3ds, Maya (различни са от тези за рендване и анимация) отделно са видео-обработка, отделно Ps\ CorelDraw
    ---при всички конфигурации за рендер и анимация има х2 двупроцесорни ксеона + Quadro 4000/5000/6000 и памет ЕСС
    ---за 3ds, Maya... са новите i7 процесори + същите карти и от 8 gb RAM
    Като разглеждам моя избор за втора употреба маркова конфигурация , отпреди две години, то разликата е само във видеокартата (най-общо казано)
    Въпреки това той е посочен в категорията работна станция за проектиране.
    Времето му при тест на cinebench е 45 секунди. Което е доста добро, като преглеждам всички останали качени тестове (повечето на клокнати системи, надвишаващи с около 1000 лв. бюджета ми). Което, както каза един познат е работа за хора екстремисти и да не се занимавам
    Ами, казах си Нали е ясно, че съм пълен дилетант.
    Мнения?!

    - - - Обновено - - -

    emos_ Досега бях заета да си пиша поста и не бях видяла твоят
    Много ти благодаря за адекватната преценка на ситуацията, всичко си е точно така
    Обаче на мен ми е интересно какво пишете и ако тази тема е полезна за някой друг, дори и в бъдеще, освен за мен, то може да се продължи.
    А пък аз никога няма да отида в магазина с "този пост" (дето даже не знам как да тагна тук : )) и точно затова си губя времето да се опитвам да разбера за какво става въпрос. Вярно, че за стоковия въздух никога нямаше да се сетя : )))
    Обаче не ви губя напразно времето - обещавам!

  10. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #23

    Отговор: Конфигурация за рендер в 3ds - изгубени в избора :)

    Добро утро!

    Утрото било по-мъдро от вечерта... Ще видим дали е така, ако следното даде резултат:
    kali, направи тестове на 2-те машини колко бързо работят с избрания от теб софтуер. Ако в магазина са твои познати, не виждам проблем да отворят кутията на станцията, за да сложиш твой диск с инсталираната ОС и софтуер. Пускаш рендирането на нея и засичаш времето. Ще изчакаш сглобяването на машина като посочените по-горе от колегите в темата и там пак засичаш. Това е. Бакалските ми сметки по-горе може да не са верни при конкретната ситуация от софт- и хардуер... И изобщо да не са верни, ако работиш със софтуер, който рендира чрез ядрата на видеокартата!

    Подводният камък в постановката е как инсталираната в/у твоя диск ОС ще "реагира" на различния хардуер, в/у който се пуска. Без да влизам в подробности защо е така, ето как проблемът се решава:
    На празен диск се инсталира избраната ОС върху дял от него (може да се нарече "системен") + 3DSMax + плъгините му, подкарва се тестовата сцена и се прави имидж (image) на системния дял, като този имидж се запазва на друг дял (архивен) на този харддиск. Във фирмата дискът се закача в станцията, зарежда се от флашка/CD със софтуера, с който е направен имиджа и му се казва да възстанови имиджа от архивния върху системния дял, като по време на възстановяването да го пригоди към текущия хардуер. Последния глагол го използвах като описателен, тъй като различните софтуери си имат различно име на този процес. След това се пуска рендиране на тестовата сцена и се засича времето, като се предполага, че влиянието на различните харддискове е пренебрежимо малко. И дано има разлика от над 30-40%, че да си струва хамалогията! Това е, по мои преценки работа по машините за 2-3 часа - по-малко, отколкото времето, прекарано пред РС-то за тази тема!

    Ако пък във фирмата не очакват скоро да сглобяват машина като коментираната от колегите, то в ревюта за процесори намери тест с 3DSMax и условията, при които е направен. Ако няма твоята комбинация от SW/HW - може и при познат с такава машина и софтуер, може и във фирма за рендъринг - варианти според населеното място. И във фирмата, на станцията, пускаш същия тест. Идеята е да се доближат условията за тест.

    Ако се решиш на това всичкото - успех!

  11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #24

    Отговор: Конфигурация за рендер в 3ds - изгубени в избора :)

    смея ли да вметна, че взехме да подхождаме като към ситуация, в която сякаш най-великият иска най-доброто възможно, за да спаси света от падащ астероид

    2 секунди отгоре или отдолу надали са фатални, че да си причинява всичките тези безумия

    като цяло машините са ясни, разликите са маржинални....

  12. Novice
    Тук е от
    Oct 2012
    Мнения
    7
    #25

    Отговор: Конфигурация за рендер в 3ds - изгубени в избора :)

    :D моля, не смейте да се месите в делата на великите : ))))))

    Така или иначе, който иска да пише по въпроса едва ли се интересува какво ще си купя в крайна сметка. Темата си е тема.
    Ако правилата на форума нямат някакво ограничение темата да приключи при намерено решение на проблема (за което да не съм разбрала), мисля че няма проблем да спасим теоретично света от астероида

  13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #26

    Отговор: Конфигурация за рендер в 3ds - изгубени в избора :)

    kali, всъщност нещата са точно обратните - всички живо се интересуваме от избора на питащите, защото на тези, които взимаме отношение към IT въпроси, IT-то ни е в кръвта, затова даваме съвети безвъзмездно и ни харесва да видим хората задоволени...

    така че темата не само няма да бъде заключена, ами и активно ще те тормозим да споделиш на какво си се спряла, както и в последствие как се представя машината
    kali одобрява това.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    323
    #27

    Отговор: Конфигурация за рендер в 3ds - изгубени в избора :)

    Поне засега 3ds (по-точно v-ray) не ползва ресурсите на видеокартата при рендер. Това го знам покрай този тук. Преди няколко месеца си купи нова видеокарта Nvidia, за да ползва CUDA-та с Blender.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Отговори: 2
    Последно: 17-06-14, 22:31
  2. изгубени парола и мейл на skype
    От long във форум Windows
    Отговори: 0
    Последно: 09-04-11, 21:27
  3. Помогнете ми в избора на ТV!!!
    От sosobg275 във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 15-10-10, 12:12
  4. Множество изгубени мнения?!?
    От Cko във форум За Форума
    Отговори: 2
    Последно: 02-03-05, 12:18
  5. FAT 32, NTFS, Ext 2 и изгубени файлове
    От Basics във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 01-06-04, 16:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе