принтер с руска кирилизация Citizen/C.ITOH 650
  Здравейте

Налага ми се понякога да ползвам матричен принтер - преложиха ми този втора употреба,  24-иглен, А3, с много екстри[:)]. Проблемът е, че е с руска хардуерна кирилизация. Трябвало само де се стратира едно малко файлче и проблемът се решавал, а под ДОС трябвало да се изключи спуулинга. Само под Вин2000 не се знаело дали ще тръгне, а в мрежа нещата били доста по-сложни. Въпросът ми е толкова ли е безобиден "проблема" или това е равносилно на липса на хардуерна кирилизация въобще. Смятам с този принтер да печатам под ДОС и отвреме-навреме бланки под Вин98 или ХР.

На компютъра работи и човек, който не обича да се рови в настройки.

Иначе такъв клас принтер за тези пари - 65 ЩД с ДДС не съм срещал. Да купувам ли, как мислите?
  Немога да разбера защо всички искат да печатат през дос. Нямали счетоводни програми които да работят на windows или просто нямаме добри програмисти които да напишат такава програма.
  ВСИЧКИ не искат да печатат под ДОС, а на НЯКОИ ПОНЯКОГА им се налага, когато лазерният принтер не върши работа и то не непременно за счетоводни програми. Затова, Джулиан, ако можеш да споделиш опит, любезно те моля да го направиш
  Темата май не ви хареса.

Въобще може ли накратко да ми кажете какви са различията/недостатъците на липсата на хард. кирилизация или дайте линк
  Аз доколкот знам ако нямаш хардуерна кирилизация неможеш да печаташ кирилица под ДОС. Под win няма значение.
  Взимай принтера !!! Карилизации под ДОС се намират. Има лесен и по-труден начин за кирилизиране на принтера под ДОС (за Win мяма проблем).:

трудния начин - сваляш EPROM-a и отиваш да ти го презапишат някъде, има разни фирми и е около 10-15 лева (което е нищо)

лесния начин - с подходящ драйвер (shinwa, bul и т.н.)
  Благодаря ви и на двамата