Отговор: Проблем рутер-лаптоп
Сложи в настройките на рутера фиксиран канал, да не е "Auto". Нещо по-малко от 12. Проблемът е, че при "Auto" рутерът в даден момен превключва на канал, който не се поддържа от лаптопите.
11 или 6 канал са най-употребяваните , така че заложи на тях.
Благодаря за съветите, но не помогнаха. Смених рутера, сега лаптопа открива мрежата, но връзката е много нестабилна. Изписва ми ограничена връзка при отлична сила на сигнала. Явно машинката иска преинсталация.
Цитат:
Първоначално публикувано от
segura
Благодаря за съветите, но не помогнаха. Смених рутера, сега лаптопа открива мрежата, но връзката е много нестабилна. Изписва ми ограничена връзка при отлична сила на сигнала. Явно машинката иска преинсталация.
спри firewall-a На компютъра и на рутера.
А за любопитство -със стария рутер какво направи ?
пробвай да дадеш стандарт b+g , ако е дадено на b+g+n. лаптопа ти поддържа ли н ?
имаш ли някое хлапе , което да не може да играе на кънтър и донастройва безжичната мрежа за собствените си нужди ? :)
и кажи все пак модела на рутера?
Цитат:
Mr.TECHNO
спри firewall-a На компютъра и на рутера.
А за любопитство -със стария рутер какво направи ?
Стария рутер го държа! Иначе проблема го реших, оказа се от лаптопа типа на кодиране на безжичната връзка.
Цитат:
segura
Иначе проблема го реших, оказа се от лаптопа типа на кодиране на безжичната връзка.
Абсурд!!!
Цитат:
segura
Стария рутер го държа! Иначе проблема го реших, оказа се от лаптопа типа на кодиране на безжичната връзка.
Цитат:
etg
Абсурд!!!
+1
Ако лаптопа не поддържа wpa2 а само wpa няма да стане връзката а не да те пусне и да се дисконектне. Просто ресетни рутера и го настрой наново.
Вижте си ативирусната програма. Ако позвате Аваст или Nod32 ги сменете. Особено Аваст-а от няколко месеца са пуснали ъпдейт и много пречи на безжичната връзка.
Ъъъъъъъ на приятелката ми лаптопа е с Аваст и ползва изцяло безжична връзка и няма никакви проблеми. И какви проблеми създават антивирусните на безжичната мрежа ?
Цитат:
stenly
Ъъъъъъъ на приятелката ми лаптопа е с Аваст и ползва изцяло безжична връзка и няма никакви проблеми. И какви проблеми създават антивирусните на безжичната мрежа ?
Пречат Online щитовете на Аваст.