Отговор: Премигване на екрана.
Във видео картата я търси. Пробвай я на друг компютър как се държи, ти пробвай с друга видео карта и ще откриеш проблема.
Както писах по-горе, вече пробвах с друга видео карта.
сигурен ли си и във втората
каква е картата - може да не стига захранване ?
Кога премигва екрана, при зареждане на операционната система или произволно ?
Произволно.
- - - - - - - - - -
Пропуснах да спомена ,че съм сменял и захранване, тествал съм паметите, няма подути кондензатори по дъно.Единственото което не съм пробвал, е с нов монитор, да не би да е нещо по вход !?
да не е от кабела или от самия вход(при мен е такъв проблема)
Цитат:
Първоначално публикувано от
rump
Произволно.
- - - - - - - - - -
Пропуснах да спомена ,че съм сменял и захранване, тествал съм паметите, няма подути кондензатори по дъно.Единственото което не съм пробвал, е с нов монитор, да не би да е нещо по вход !?
преди години се сдобих с много голям монитор на смешни пари, за подобен дефект - оказа се ............................кабела на монитора !!!
Здравейте. И аз имам премигвания на екрана с загуба на сигнал. Монитор нямам, а ТВ и връзката с РС е с HDMI 5м с позлатени накрайници за 16 лв, Пробвах и с другуят на лап топа. пак същото. А през лап топа, няма и не е имало премигване дори с кабела на РС! Лошо според мен че станаха доста чести, тези премигвания. До три едно след друго в рамките на 30 секунди ПРЕЗ МИНУТИ, ЧАСОВЕ. Произволно . Някой път и по 2, 3 секунди се задържа без звук и картина и се връща. По къс кабел ли да взема? Мислех че ще ми трябва задължително монитор, но тук и този човек има премигване с монитор. Опааа. В момента изчезна за 6 и 3 секунди. Само картината. Звука си е от компа към усилвателя. До вчера бе от ТВ към него. Проблем ли ще е, ако компютъра ми стои близо до тонколоната ми обаче, заради по късия кабел? Или монитор но с друга връзка към компютъра. Аз съм гола вода. И ако трябват настройки ще викам някой от тези които сглабяха компютъра. Но едва ли ще трябват. Явно е слаб контакта между кабела и входа за HDMI на компютъра. Само го докоснах и премигна екрана. Както и на ТВ Панасоник. Кабела виси и при двата случая. Ще трябва явно кабел с други ръкохватки. Съжалявам!!! Не знам технически как се казва точно. Моите са заоблени и плоски, а на Вивакомската вафла от която няма премигване, при включването и, и изключване, са квадратни и дебели. Кабел с такива ще търся, а и по къс за да не го закача може би жената като мие. Сигурно от това мърда, а и от там картината и звука изчезват. Или майсторите да слагат нов HDMI вход. По стабилен. Включени са в контакта който си е на бушон/развивам бушона и само този контакт спира!!!/ ТВ, компа и вафлата на Виваком. Не вярвам да е много. Зимата като го купих компа бе така и спря. Сега преди седмица пак се явиха тези премигвания. Изчезване картина и звук. СТРАХ ДА НЕ ИЗГОРЯТ И КОМПА И ТВ.
Такива неща се получават ,когато захранващия кабел не е влязъл докрай, затиснат е някъде или много се е усукал.
Цитат:
Първоначално публикувано от
emil vasilev
Такива неща се получават ,когато захранващия кабел не е влязъл докрай, затиснат е някъде или много се е усукал.
Благодаря Ви за отговора. Моят захранващ кабел не бе и не е затиснат, усукан или не влязъл до край нито на ТВ, нито на компютъра. Много внимателен съм по тази част, както и чистота. Ако е проблем обаче че кабела на компютъра е с фабрични гънки /изваден от торбичката както бе навит в нея/. Та такива гънки. Прекарах 3.4 пъти за изправяне с пръсти, но пак се е огънал. Сега е с два метра HDMI кабел плетен и се чувства още с вкарването че този е по добър. Няма напрежение на входа за HDMI. И на компютъра и на ТВ Защото може би е по тънък, и не пада веднага надолу като ползваните до сега. Но и аз съм виновен заради чистотата. Сложил съм капака на ТВ, който предпазва кабелите от прах и нараняване и заради него се е развалил HDMI кабела ми. Ем е в края е отвора и пак върху HDMI кабела ми имаше отпечатък от аудио кабела тип жак. Явно не достатъчно широко. Сега ще е без него. От сутринта до сега няма проблеми. Дано така и продължава.