Отговор: ТВ Тунер или кепчър
Навремето ползвах тунер за тази цел. С композитен видео вход.
Качвах касетите на DVD дискове със стандартна резолюция 720/576. Качеството беше съвсем приемливо, ако "суровия" файл е с минимум компресия.
Доколкото си спомням, ползвах софтуера WinDVR за кепчъринг, а всичко останало, касаещо DVD структурата - този на Nero.
по-лесно ще ти е с USB кепчъра, тъй като за тунера ще ти трябват съответните драйвери, а един господ знае дали и с кое ще тръгне
когато е ставало въпрос за VHS, т.е. невъзможност да се сваля директно от miniDV касета, аз съм свалял през тунер
няма да е зле да кажеш колко ти е стар и слаб компа, защото ако е наистина много дърт, като нищо ще започне да скипва фреймове и тогава резултатът ще е крайно незадоволителен
Компа ми е Pentium4 3.2GHz, 2GB RAM, ATI Radeon x1950GT
Имам лаптоп с I3 процесор, но там варианта с тунера отпада, а не знам този кепчър колко е добър, не че качестовото на VHS касетите е чудно
Цитат:
Първоначално публикувано от
FearMe
звучи приемливо
Кое? За лаптопа или параметрите на компа?
за компа, лаптопът е предостатъчен
за юсб чудото ще трябват драйвери също. При компът и това устройство забрави. Освен, ако не искаш разминаване на звукът с картината. На лаптопът няма да има проблеми, ама най добре е при прехвърляне на данните, да не се ползват другите юсб-та.
ПП
Гледам, за тоя тунер има драйвери, за виста и 7 32/64
Кепчър. Ако искаш максимума възможно качество. В схемата AV->RF->cable->RF->AV имаш гарантирано влошаване на и без това измъченото качество...