2 Прикачен файл(ове)
Въпрос относно WiFi антени за нетбоок
Здравейте,
имам един netbook ASUS , та неговата WiFi карта е 150 mbit при 40 MHz. Взех Intel WiFi link 5100 , но изниква въпрос в мен:
оригиналната карта е с една антена, а интелската е с 2!
Прикачен файл 16212
Имам комплект антени, но не знам къде и как да ги разположа; и необходимо ли е да ползвам тези двете, не мога ли да оставя оригиналната, и да добавя още една? оригиналната не я знам къде се намира...кабела тръгва под дъното и до там.
Прикачен файл 16213
Благодаря предварително за отговорите Ви.
поздрави
Отговор: Въпрос относно WiFi антени за нетбоок
Антената би трябвало да е в рамката на екрана.
Благодаря, и аз стигнах до този извод вече... отворих го и видях, че тръгва заедно с лентовия кабел през едната панта...
сега остава въпроса, какво би се случило, ако оставя само тази антена?
Необходима ли е втората, и ако да, за какво?
Ако я няма, какво ще загубя?
благодаря
Какво да губиш? Тя е за подобряване стабилността на връзката. Пробваш с една и ако не ти харесва, слагаш втората, ама не знам къде ще я навреш.
1 антена - 150 мегабита, 2 антени - 300 мегабита, 3 антени - 450 мегабита. Добави още една антена срещуположно на сегашната (на задният капак на дисплея) и си готов.
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
1 антена - 150 мегабита, 2 антени - 300 мегабита, 3 антени - 450 мегабита. Добави още една антена срещуположно на сегашната (на задният капак на дисплея) и си готов.
Добре, до тук всичко е ясно - имам втора антена, трябва да я монтирам. Само че пак изниква въпрос - няма достатъчно място при матрицата, много са големи тези антени. проблем ли ще е, ако сложа втората антена някъде около дъното?
Правилното място е зад матрциата, щом не можеш там, пробвай варианта който искаш , но все си мился, че приемането/предаването от тази антена ще е силно ограничено.