-   Странен DMA проблем  Проблема е следният:постоянно ми се изключва DMA на записвачката и не може да се включи по никакъв начин (поне аз не знам).Пробвах да преинсталирам IDE  драйверите - не става.Реинстал на Windows и DMA  си стои включено.Но доста често закачам разни HDD на мястото на CDRW и след това DMA - off.Много е досадно.

MB-QDI Kinetiz 7E Kt1133a

DURON 850

256 ram

CDRW LG8520B

WinXP SP1

Via 4.47

Някакви идеи ?

-   Странен DMA проблем  Ако закачиш някое у/во, което неподдържа DMA то се изкючва. Ако някое у/во неподдържа DMA и слагаш отметка, зд включване, въпреки, че показва, че е вкл. DMA то не е. Вероятно се изключва при всяка смяна на у/во и има нужда да бъде включено. Прегледай си опциите в Биоса и Дивайс мениджъра. 

-   Странен DMA проблем  Ами да след като закача и разкача устройство в DEVICE MANAGERa е ПИО режим само, давам го на UDMA и пак DMA e off в БИОСа всичко е ОК. 

-   Странен DMA проблем  На един кабел по две устройства ли имаш и ако е така и едното неподдържа  UDMA то влиае на другото. Пробвай СД-то да е на собствен на втория ИДЕ канал и да е само. 

-   Странен DMA проблем  МИ закачам по два ХДД и двата са АТА100.Абе както и да е смених дъното с асус А7В333 и всичко е ОК. 

-   Странен DMA проблем  Същият проблем имах със Sony CD-ROM, сто пъти махах-слагах драйвери...накрая ги махнах(на IDE канала и на CD-то) и рестартирах. ( за XP говоря) Като се самоконфигурира се оправи, пуснах DMA-то и готово, странна работа....