компютера ми е оригинален компак и във фирмата от където съм го купил ми казаха,че трябва и рама да е оригинален.Може ли да не е оригинален компак а да е друг?
Преглед за печат
компютера ми е оригинален компак и във фирмата от където съм го купил ми казаха,че трябва и рама да е оригинален.Може ли да не е оригинален компак а да е друг?
Най-вероятно паметта ти е Самсунг, защото на моя Компак Evo 310 е. А между другото какво разбираш под оригинален рам. То в тоя компютър какво му е оригиналното - сд-рома ми е Lite-ON, твърдия диск е Seagate, дънната платка е НР или Интел, мишката е правена от Лоджитех по ОЕМ поръчка, захранването и то е Lite-ON.
Я си опиши точно конфигурацията, за да ти кажа точно за паметта която те интерисува. 72р, 128р ?
Има някои маркови машини(основно сървъри), които работят само с Registered SDRAM. Това обикновено е отбелязано в документацията. Ако твоя случай не е такъв можеш да си вземеш памет откъдето си пожелаеш. Ако обаче случая е такъв, то пак можеш да си вземеш памет откъдето пожелаеш само че трябва да си сигурен че чиповете са от съответния вид - пък и са по-скъпи и то доста.
Виж кво значи оригинална рам...те компак не правят памети, нито слагат търговска марка така че... [:D].
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">компютера ми е оригинален компак и във фирмата от където съм го купил ми казаха,че трябва и рама да е оригинален.Може ли да не е оригинален компак а да е друг?
<div align="right">оргинално мнение на GATER</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
незнам какво значи затова питам тук:) така ми казаха във фирмата,че в момента нямали рам за оригиналния ми комп. процесора ми е Intel Celeron 1300MHz дъното е Compaq Deskpro EN Series/intel natoma82440X/XZ video-Matrox Milennium G200 AGP(8mb)
hard-20GBmaxtor 128mbSDRAM
Всяка 128р/PC100 SDRAM ще ти свърши работа. В най лошия случай няма да разпознава PC133, но не е сигурно.
А ако искам да си сложа ДДР256 333мгх. ще върви ли?и как да разбера дали дъното го позволява?
В книжката на дъното си пише а и DDR е на различен слот и ако нямаш такъв няма да може да сложиш.А иначе рам-та няма проблеми[:)]
А всъщност защо ти трябва оригинална рам?
трябва ми оригинална рам,защото дъното ми е оригинално Compaq Deskpro EN и не приема всяква рам и знае ли ниакой от каде мога да си купа такава?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">трябва ми оригинална рам,защото дъното ми е оригинално Compaq Deskpro EN и не приема всяква рам и знае ли ниакой от каде мога да си купа такава?
<div align="right">оргинално мнение на GATER</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Хммм, това ми звучи крайно неправдоподобно... пък и съм слагал на Compaq всякаква RAM...
Но все пак. COMPAQ вече ги няма купиха ги HP. Значи питай в STEMO.
незнам как ти звучи но във фирмата от кадето съм го купил и в още една VooDoo,ми казаха,че нестава всеки рам.А това,че си слагал на Compaq всякаква RAM,moже да е защото повечето не ги прават с оригинално дъно,а маи с Elitgroup K7SOM.:)
Какво в STEMO?