Свързване монитор-компютър
Здравейте!
Купих си Монитор, Asus VC239H-W, 23" WLED IPS 9 https://www.pazaruvaj.com/monitori-c...0313/#opisanie
Проблемът е, че не мога да му изкарам звука и със сигурност е в свързването т.е. някой кабел.
Мониторът пристигна с два кабела - VGA и DVI
Нали си избираш само единия начин - или свързваш с DVI или с VGА или греша защото при рестарт ми изписва No VGA :sad:
Ползвам вградената видео карта на процесора G4600 и чак сега видях, че на компа нямам HDMI за минитора...свързал съм го само с VGA
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Свързване монитор-компютър
Е нямаш ли аудио ин жакче на монитора. Това зеленичкото N5 какво е?
- - - - - - - - - -
Прикачен файл 24546
DVI и VGA интерфейсите не пренасят аудио сигнал. Само с HDMI може да ползваш говорителите на монитора директно.
Няма ли 3.5mm жак, който да вържеш към аудиокартата?
Не, нямам такова жакче и не мога да разбера защо не си върви комплект с другите кабели?!
Ако купя кабел DVI - HDMI ще ми тръгне ли звука на монитора?
ЦЪКhttps://www.technomarket.bg/audio-ka...-1-5m-09144772
Има и от 2лв., но не знам дали да не ги прескочиш.
То кабели има, ама според ревютата мониторът има само аудио аут. Аудио ин няма и вариантът е само с чист HDMI.
1 Прикачен файл(ове)
Да щракне една снимка човека на неговата версия на монитора /от задната страна където са изводите/, на тази картинката прилича да има 3,5mm audio.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=24551&stc=1
Точно за това, дето прилича, четох, че е audio-out, който се ползва да си изкараш звука от HDMI към външни озвучителни тела.
Снимка на задния панел и на страницата от твоето ръководство с описанието кое какво е.:)
Благодаря, Момчета, стана с жакче!
Да ви кажа честно разочарован съм от монитора - пуснах си два филма фуул ейч ди и много шум в картината има.
Стария монитор, който е преди 6-7г ви дж ай свързан изкарва по-хубава картина от тоя.
Не знам дали с кабел DVI - HDMI ще се подобри качеството на картината!
И тия Интели могат ли така да се излагат - Джи 4600 е нов процесор на няколко месеца, дъното пък е MSI В250М Pro-VD да не изкарат HDMI... какви са тези ди ви ай, ви джи ай от на Христо Ботев абитуриентския бал конектори.
В случая трябва да сърдиш на MSI , а не на Intel . Спестили са HDMI и DP за да е по-евтино.От страна на процесора няма проблеми.Поддържа
Max Resolution (HDMI 1.4)-4096x2304@24Hz
Max Resolution (DP) - 4096x2304@60Hz.
Аз Съм имал проблем с кофти китайски кабел. VGA. Мислех си да хвърлям видеокартата а се оказа жицата. Пробвай да го храниш с дви жица... Сложи видео някое.
Още ми е смешно как щях да хвърля едно 270х.
Сега съм с два телевизора на вградено видео на някакво целеронче, единия хп е джам, на вга към дви няма, да го хвърля въпреки че е 4;3. Другото хп е пълен боклук въпреки че е на дви-дви просто си маже.
Значи, Момчета компа си го поръчах в ЕРА и момчетата там се оказаха много точни! Говорих с тях и се съгласиха да ми я сменят с по-скъпата, която има HDMI на задната планка и така ще мога да свържа компа с монитора в HDMI
Другият вариант е да купя един кабел DVI - HDMI дали ще мога да гледам 4к с него?
Цитат:
Първоначално публикувано от
IBMD
Другият вариант е да купя един кабел DVI - HDMI дали ще мога да гледам 4к с него?
Не би трябвало да имаш каквото и да било подобрение.