Съвместимост на SSD с Дъно
Здравйте имам нужда от съвет за съвместимоста и има ли смисъл от SSD ADATA 256GB SX8000 M2 2280 PCIE
и дънот което имам е ASUS PRIME B250-PRО незнам дли я подържа или да си взема Samsung evo 850 - 850PRO
Конфгураията е i7-7600 с RAM Kingston HyperX FURY Black 2 x 4GB 2400MHz DDR4 CL15
Благодаря.
Отговор: Съвместимост на SSD с Дъно
Според спецификацията подържа.
Intel® B250 Chipset :
1 x M.2 Socket 3, with M key, type 2242/2260/2280 storage devices support (both SATA & PCIE mode)*2
1 x M.2 Socket 3, with M key, type 2242/2260/2280 storage devices support (PCIE 3.0 x 4 mode)
6 x SATA 6Gb/s port(s)
Intel® Optane™ Memory Ready *3
Какво би ме посъветвал кои диск е по добре защото цената е почти еднаква
Зависи от операционната система която ползваш. Ако е по-нов Windows (след 8ца) предполагам, че няма да имаш никакви драми. Повечето Линукс дистрибуции (особенно по-новите) също нямат проблеми (макар, че PCIE се вижда по друг път и си трябва подръжка в кърнъла) . Аз ползвам ADATA 256GB SX8000 M2 2280 PCIE , като цяло разлика ще усетиш само в синтетичните тестове и работата с големи като обем файлове. Иначе субективното усещане е като обикновен SSD диск. Другият "минус" е, че доста грее M.2-ката. Моя минава 60 градуса въпреки доброто охлаждане в кутията.
Много т благодаря за изчерптелния отговр.
Гледам ,че и 860evo вече се продава в България. Разликата в цената спрямо 850evo не е голяма.Разликата между двете е двойно по-голяма TBW, 6 пъти по-голям псевдо SLC буфер и по-ниска консумация в полза на 860evo.