немога да открия и оправя проблем
Когато товаря компютъра се чува един звук като превключване все едно и всичко забива за 2-3 секунди (или в някой случай напълно и трябва да го изк. и вкл. отново). Не съм компетентен и затова питам ако мога да го оправя сам да не го нося на ремонт да ми взимат пари излишно. моля за помощ!
Отговор: немога да открия и оправя проблем
при такова обяснение съм сигурен, че няма да можеш да си го оправиш сам, защото вариантите са няколко
- кабел ти препречва вентилатора на процесора/видеокартата, които прегряват и компът забива
- проблем с:
= захранване
= дъно
= видеокарта
= процесор
= захранване
= какво ли още не...
От личния ми опит при такива симптоми най-често са замесени хард, видео или рам. Дъно по-рядко, а процесор ако не е клокван, почти никога не съм срещал да прави проблем. Сам можеш да се оправиш ако имаш други части и на проба-грешка да ги сменяш и пробваш. Или твоите части на друга конфигурация да се пробват една по една. То и във фирма пак така ще процедират в болшинството случаи.
Пропуснах захранването, макар че по-често компа направо не тръгва, но е възможно и подобно поведение.
Отвори капака на компютъра и се опитай визуално и слухово да локализираш това цъкане/ превключване за което споменаваш- от коя част идва. Ако не познаваш частите на компютъра няма смисъл да се занимаваш - направо го носи за ремонт.
Сигурно се включва защита от захранването. Единственото нещо което може средностатистически потребител да направи е да отвори кутията и да удари една прахосмукачка и с четка за рисуване да изчисти банките памет и видеокартата. Ако не се оправи на сервиз.
По-скоро веднага след това ще е за боклука.
Като нямат понятие от техника, по-добре да не се пипа!
Така описани симптоми, заминаващ си хард. Спасявай файловете на друг носител.
видеото е сменяно преди има няма 5-6 месеца с захранването предполагам че проблема би следвало да бъде от харда защото горкия кара 3-4 година и е много зле самия компютър бавно зарежда и т.н !
Свали тази програма и дай снимка на състоянието на диска:
https://crystalmark.info/redirect.ph...kInfoInstaller
Бавното зареждане може да идва от фрагментацията на диска. И какво означава натоварване? Когато не е натоварен няма проблеми? Какво е захранването? Диск на 3-4 години е младенец.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
Ето.. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Agenta47
Ето.. :)
Дискът ти е в много добро състояние, няма проблеми с него.
Ако компютърът ти е с една плочка рам памет ще ти кажа как да я тестваш:
Цъкни с мишката върху старт бутона, в полето за търсене напиши memory и цъкни на Windows Memory Diagnostics Tool
Избери Restart and check for problems и изчакай да свърши.
Ако си с повече от една плочка памет, изключи компютъра от контакта и внимателно извади останалите от слотовете. След това ги тествай последователно по гореописаният начин.
Може би проблемът ти е заради дефектна памет или дефектно видео.