Отговор: Ъпдейт на рам за лаптоп
Няма значение от Марката на Рамта взимай която поискаш съвместими са.
Единственото важно е да е като другата ти памет тоест DDR3l на 1600Mhz.
Аз моя Лаптоп оригинално беше с 2x4GB DDR4 на 2400Mhz. Изхвърлих едната плочка Ram и я замених с друга такава 16GB на 2400MHz. и двете са различни марки.
И сега имам 16+4= 20GB DDR4 2400Mhz.
Ето ми го Лаптопчето (Asus Vivobook Pro N580VD): CPU i5 7300HQ ^ RAM 20GB DDR4 2400Mhz ^ Nvidia GTX1050 4GB ^ SSD Crucial MX300 1TB + 250GB SSD Samsung 970Evo
Благодаря за отговора. Да си жив и здрав.
:Може ли да ми кажете за какво му е на единия 20 GB RAM, а на другия 12 GB на лаптоп?
Нали? При положение, че могат да я опънат до 32GB :)
Ако са програмисти може и да не им стигнат. Мой приятел си взе за целта работна станция и я набута със 128 GB RAM. Сега може да си програмира и да тества написаното в същото време на 7-8 виртуални машини. Може би правят същото в по-малък мащаб, но пък са мобилни :)
А бре първо се четат отзиви за марката РАМ.
Може да са несъвместими .Отделно две плочки еднакъв размер е по добре от две с различен.
Момчета има полза от повече рам Лаптопа работи по леко и разтоварено.Аз понякога отварям 8 та дори 15-на страници на браузъра.
Ето тук съм направил едно клипче как се ъпгрейдва Лаптоп тоест моя. RAM, SSD и NVMe SSD. На по-старите лаптопи е по същия начин но вместо M.2 NVMe SSD се слага mSata SSD. Това го правих на стария ми лаптоп който си го пазя.
https://youtu.be/2CgR5M4vjtg
И на мен ми е интересно за какво ще се ползва на този слаб лаптоп повече от 8 GB RAM, като и за игри не става? Да не говорим с този слаб процесор да се пускат повече от 1 виртуална машина, която да заема кой знае колко памет. По-добре е да се вземат още 4 GB, не виждам смисъл от повече от 8 GB RAM общо. На моя десктоп съм с 16 GB RAM, пускам Android studio, емулатори, понякога отварям по 2-3 проекта едновременно, Waterfox (Firefox еквивалент) с много табове и други неща. Също така пускам и някой път тежки игри. Все още ми стига RAM паметта, че дори и почти никога не я запълвам.
Според мен нее слаб, но щом ти казваш. Ше се направя че ти вярвам.
Ползва се за Филми и Интернет, Рядко някоя игра, и няколко леки програми. Това е.
А за Рамта всеки да си слага колкото иска, както казват повечето колкото повече толкова по-добре. Понякога само 1 игра заемa 6GB или 8GB Ram
Цитат:
Първоначално публикувано от
emil vasilev
:Може ли да ми кажете за какво му е на единия 20 GB RAM, а на другия 12 GB на лаптоп?
Както се развива софтуера - все повече и повече некадърно написан - за... текстов редактор и табове в браузера.
Цитат:
brave
Според мен нее слаб, но щом ти казваш. Ше се направя че ти вярвам.
Ползва се за Филми и Интернет, Рядко някоя игра, и няколко леки програми. Това е.
А за Рамта всеки да си слага колкото иска, както казват повечето колкото повече толкова по-добре. Понякога само 1 игра заемa 6GB или 8GB Ram
Цитат:
kod
Както се развива софтуера - все повече и повече некадърно написан - за... текстов редактор и табове в браузера.
Не те знам какъв софтуер ползваш, но аз текстов редактор или браузър, които да заемат 8 GB RAM все още не съм виждал. В момента съм отворил 13 таб-а на waterfox, половината са с клипове от youtube, facebook и разни други неща, заеманата памет е ~ 2.8 GB.
За игрите да, но лаптопа на автора на темата не е особено подходящ за игри или поне не за тежки:
https://www.cnet.com/products/lenovo...-tb-hdd/specs/
Това ми излиза като спецификации, този AMD процесор е по-скоро подходящ за телефон/таблет, не за сериозна работа, ето го сравнен със второ поколение двуядрен интел I3 от преди 7+ години:
UserBenchmark: AMD A10-7300 APU (2014 M.Ka) vs Intel Core i3-2100
Видеокартата също е много зле:
https://www.notebookcheck.net/AMD-Ra....117382.0.html
Горе-долу на ниво intel HD 620. На този лаптоп по-скоро смислен ъпгрейд би бил SSD диск, въпреки че е най-добре да се вземе някоя по-читава машина втора употреба. Автора по-добре да каже какво толкова ползва, че не му стига паметта - може да види в task manager при ползване на софтуера какъв ресурс не му достига.
Благодаря за отговорите на всички.