Отговор: Рутер за ТВ с външен Хард
С андроид ТВ, и медия плеъра се обезмисля донякъде.
В тоя ред на мисли, вариант за мини компютър който да възпроизвежда 4К безпроблемно? Идеята е да има Windows, мисля да сложа Win7.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Frost
Някой ако може да ми каже с кой софтуер да гледам трафика в реално време. От самия рутер намирам само Traffic Statistics, но не показва информация за скоростта на връзката.
Активирах промоционално PLEX Pass за един месец безплатно и вече мога да виждам трафика в реално време от самия сървър.
Филмът е Robin Hood (2018) Dolby Vision Remux с Overall bit rate: 70.5 Mb/s, но както се вижда скача доста често над 100Mbps.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=30765&stc=1
Излиза близо 9MB/s трансфер. Би трябвало всеки рутер, дори тези с USB 2.0 да могат да служат за сървър на 4К филми.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ntool
Здравейте, да съживя темета с резултата до тук.
Взех Asus AC68U - HW.rev. E1 - 2x1000Hz CPU. (Искаше ми се да е B2 че процесора е 2x1400Hz но това ми докараха)
Направих тестове, за да вървят гладко 4K филми трябва да се гледат през медия сървър upnp, през самба сървър насичат. През Медия сървър проблем са субтитрите не ги чете (ползвам Archos) хубавото е че може да ги тегля онлайн. Трябва да потърся и други решения. Направи ми впечатление, че докато гледам филм (FullHD в случая) от време на време се получава едно цифрово размазване за част от секундата (не знам дали е заради връзката или от самия плеър (харда закачен на ТВто няма такива проблеми)
Забелязах че скоростта на сваляне през самба на лаптопа ми е много ниска и е без значение на кой USB порт 2.0 или 3.0 (примерно харда закачен на лаптопа е от 100-110MB/s)
Резултати от скоростта на трансфер през двете USB-та са:
USB 2.0 - read / write: 20 MB/s / 18 MB/s
USB 3.0 - read / write: 20 MB/s / 18 MB/s (по ранно измерване 25 MB/s / 20 MB/s)
Четох, че скоростта зависи от бързината на процесора...
ntool, хареса ми идеята ти и взех ASUS RT-AC66U B1.
Вързах към него външен хард / УСБ3.0 / , и през wi-fi - телевизор Самсунг, лаптоп , телефон.
Телевизора и телефона виждат хард диска, филмите си вървят ОК на телевизора.
През лаптопа обаче нямам достъп до харда, какви настройки да направя , за да стане видим в мрежата ?