мишка и клавиатура с презареждащи се батерии ?
моля за съвет относно питането ми.търся възможно евтин вариант,защото не съм геймър и прекарвам само събота и неделя пред компа.имам устройство за зареждане на батерии(както и батерии-вече са стари),но искам периферията да е с вградени такива,т.е. да се зареждат посредством USB.
Отговор: мишка и клавиатура с презареждащи се батерии ?
Бюджет...
Ако, ти трябва мишка за работа и за браузване и много лек гейминг (не e за шутъри):
Rapoo MT750S
Rapoo MT750
Ако ще се играят и игри, да каже, 40 за игри, 60 за всичо останало.
Ще ти трябва геймърска мишка със прецизен мощен сензор. Който си топи батериите за закуска.
Ползвам едно Redragon Shark. който е power hungry. Изхабява 2 x2500 mAh AA за 15-а дни.
Ако си готов да задeлиш повече средства погледни Logitech (Logitech MX Master) и Logitech G- серията (ако е за гейминг)
ИСКАМ НЕЩО КОМПЛЕ.игри не играя,а и за 2 дена в седмицата,грубо 200 кинта за мишка и клавиатура не бих дал.но благодаря за предложението.
Трудно ще намериш читави безжични с презарежда батерии комплект combo до 10О лв.
Освен Rapoo 750, (която си е чудесна бюджетна мишка) Rapoo правят и безжични клавиатури. Погледни ги.
Лично за мен клавиатурата (механична) с кабел е предпочитам пред всяка мембрана.
Ако искаш да си я използваш от дивана, например за мултимедия или браузване, може да добавиш ей тая джаджа за до 20 лв:
https://m.emag.bg/mini-klaviatura-i-...ch-Action=view
Успех.
От любопитство просто, защо ти са нужни такива, работещи с акумулаторни батерии? Аз самият ползвам такива (значително превъзхождат бюджета, предполагам), но съм си ги взел, защото ми харесва самата периферия, а не затова, че са с акумулаторни батерии. Ако си преосмислиш идеята, комплект Logitech MK270 издържа месеци с комплект батерии. От време на време цената им пада до 45-50 лв.
Предимството на презареждащите батерии (Li-Pol), е чe са значително по издръжливи от стандартните акумулаторни батерии (Ni-Mh) и са доста по-леки.
Което прави мишката доста по лесна за позициониране, и ръката не се изморява.
За клавиатурата, няма особено значение. Защото си е в стационарно положение.
Пиша с молба, поради скорошното затваряне (т.е. да мога да пипна ако е в София, като оптимален вариант). Вариант е и онлайн - с опция за евтино или без оскъпяване връщане.
Фирмата ми предложи за смяна някакъв комплект още по-голямо дърво от сегашното... та може и да се бръкна (не е казано че не мога да си я взема ако избягам :D )
1, Искам да избера стандартна клавиатура (не много скъпа), да е най-вече с леки бутони и с ход. С голям ентер (+ ще е и другите да са големи - шифт, бекспейс... поне по един)
K8050 Delux е такава, но отдавна е изчерпана. Нещо до 20-30лв... ще е супер
2. Мишка - отново леки бутони за натискане и не много скъпа (тук може да препоръчате втора - за вкъщи - по-скъпа) . Не играя игри. Може и с кабел (или без ако са леки)
-като ориентир - с размера на Logitech B110 RX250 - ползвам подложка за китка.
За КБ също ще мисля някакъв подкитник за облекчаване.