Преоценени или втора ръка компютърни компоненти:
Пичове здравейте,
Някой знае ли от къде може да се купят дъна, процесори, рам и видео, но на по-тънка цена. Някакви каквито са преоценени поради транспортни дефекти на кутията или други такива. Бях си взел онлайн педи време хард 1 ТВ на уестърн диждитал за няма и 80лв, защото бил с отворена кутия. Тва е топ цена, а сега търся да си сглобя нов компютър с такива части, понеже нямам 1.5 - 2К за нова конфигурация.
Ползвам го за интернет и документообработка, обаче вече сайтовете станаха тегави и искам да ъпгреждна. Търся и монитор също. Може и втора ръка да купя ама само ако е с остатъчна гаранция. Мерси!
Отговор: Преоценени или втора ръка компютърни компоненти:
Щом, ще го използваш за интернет и документи. Един компютър i5 3-то или 4-то поколение на Intel поколение , 8/16 GB RAM, и вградената графична карта.
Не съм пазарувал втора ръка компоненти. Но, има фирми които предлагат маркови машини. Които са минали профилактика и ги продават по 250-300 лв.
Като му добавиш едно бързо SSD става добра домашна машинка.
Примери:
https://plasico.bg/%D1%83%D0%BF%D0%B...62+22564+22569
Цитат:
Първоначално публикувано от
zashemetko
Пичове здравейте,
Някой знае ли от къде може да се купят дъна, процесори, рам и видео, но на по-тънка цена. Някакви каквито са преоценени поради транспортни дефекти на кутията или други такива. Бях си взел онлайн педи време хард 1 ТВ на уестърн диждитал за няма и 80лв, защото бил с отворена кутия. Тва е топ цена, а сега търся да си сглобя нов компютър с такива части, понеже нямам 1.5 - 2К за нова конфигурация.
Ползвам го за интернет и документообработка, обаче вече сайтовете станаха тегави и искам да ъпгреждна. Търся и монитор също. Може и втора ръка да купя ама само ако е с остатъчна гаранция. Мерси!
Това с транспортните дефекти е метафора. Те са се получили при транспортирането от германското сметище до България.
Наскоро гледах един онлайн магазин за такива неща - https://magprom.net не съм сигурна, че имат компютърни компоненти, но вероятно трябва да се преглеждат от време на време. Те предлагат такива неща с транспортни дефекти от Европа.
Компютърните части нямат свой собствен външен корпус, на който да има козметични транспортни дефекти. Това не са отделни битови уреди. Ако пък се има предвид картонената опаковка, това е несериозно. Категориите са две - нови части или втора употреба от собственици от форуми или препродавачи от базари и битаци. Отделно има и предложения от фирми за втора употреба маркови готови конфигурации внесени от чужбина.