Помощ за смяна на транзистор
Отговор: Помощ за смяна на транзистор
Това е интегрална схема(чип) и мисля, че се запояваше със студена спойка, така че внимавай да не попаднеш на някой жичкаджия.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rakeem
Това е интегрална схема(чип) и мисля, че се запояваше със студена спойка, така че внимавай да не попаднеш на някой жичкаджия.
Майко мила, къде ги четеш тези термини? и с обикновен поялник с остър връх се сменя за нула време.
Казвам "мисля", защото преди години ми сменяха подобен чип на аудиото на колата и имаше нещо специфично, тъй като тези елементи са чувствителни на топлина.
И да не е спам: https://www.bushona.com/
Това са два транзистора в общ корпус. Нищо чак толкова чувствително няма. Не мога да разбера тоя мерак да се изказвате по въпроси от които нищо не разбирате.
Няма как да го разбереш, понеже не го пише в гугъл!
Аз говоря от опит. Да възможно е да са ме заблудили, че е по-сложно и няма да стане с поялника от 20лв., за да ми вземат парите.
Иначе ти кой беше, за да казваш кой по каква тема може да се изказва?
Цитат:
Rakeem
Пиши си, не ми пречиш. Ама заблуждаваш питащите. И тръгват легендите за запояване по "метода на студената спойка".:scared:
Цитат:
Rakeem
Няма как да го разбереш, понеже не го пише в гугъл!
Аз говоря от опит. Да възможно е да са ме заблудили, че е по-сложно и няма да стане с поялника от 20лв., за да ми вземат парите.
Стига си писал глупости! Това са два N канални MOSFET транзитора в един корпус. И проблема не е в запояването, а в разпояването на изгорелия. Иска се пистолет с горещ въздух.
Разпояването става и с подходящ поялник в дясната ръка и игла от спринцовка в лявата ръка (по-дебела, около 1мм, от жълтите) , ама не всеки го може и си е малко рисковано по отношение на околните елементи.
... Едно по едно крачетата се разпояват и повдигат нагоре
ПП. И по-сериозна лупа поне за периодичен контрол
Човекът даде локация и попита може ли някой да му помогне и смени.
Клубът на знаещите отвърна с теория без полза за темата...
А едно време какви форуми имаше.
Фиър... Май за пръв път ти трия пост :)
Има бутон харесай вместо да пълниш базата с талаш.
Цитат:
kod
Човекът даде локация и попита може ли някой да му помогне и смени.
Клубът на знаещите отвърна с теория без полза за темата...
А едно време какви форуми имаше.
Той локация даде, но не каза най-важното - има ли елемента за смяната или сменящия го трябва да го достави! Разпояването и запоявнето ще му го направят във всеки GSM сервиз.