Отговор: Избор на флашка 64 (32ГБ)
Цитат:
Първоначално публикувано от
FearMe
няма такова изискване, но на USB2 дори 4 гиги са си клизма :))
Не държа да ми ги записва за 1мин, но каква скорост да гоня?
Иначе едната мисля да е къса, за лаптопите държани на коляно е удобство, само да не се затрие :BigGrin Но до 30-50лв (64ГБ) бих дал (гледам две, по горе за 100лв...)
Иначе тайп С - освен маковете другите (след коя година) ги поддържат, че съм с един тинкпад t420s (който ще продавам)...и не съм в крак :BigGrin
Ако ще качваш и гледаш филми над 8гб-10гб си струва по новите флашки.
Абе струва още повече ако разликата е 7-10лв.
Ако ще мятсш филми от по 3-4 гб и ще гледаш само такива изобщо не виждам смисъл от скъпите флашки.
Филмите с високо качество и обем изискват и съответно носител който да може да ги чете достатъчно бързо, но тук възниква въпросът дали тази флашка ще е директно "забучена" в телевизора или ще е посредством кабел!
И на лаптопа да я бучнеш, ако лаптопа ще дава видео на външен екран/телевизор, то пак си трябва сносен кабел.
Отделно пък телевизорът трябва да е с порт-USB/HDMI, който да може да поеме големият поток данни от лаптопа/флашката към него...
А бре зависи на какво ще гледаш, колко старо е, какви портове има и колко данни може да поемат.
Има телевизори които да FULL HD 1920x1080(или какъвто беше стандарта), а дори от лаптоп да им пуснеш такъв сигнал не могат да го изобразят, тоест дали от екрана, дали от друго в самия телевизор се поддържа видео картина до 1200х720 мисля беше HD READY.
Такъв беше старият ми LG.
Та зависи от доста работи.
С този архаичен Тхинкпад повече от 2.0 usb не ти трябва- всичко останало ще е излишно разхищение на пари, освен ако не замисляш скорошен ъпгрейд(до 1 година) на лаптопа
А последните usb портове в лаптопите гледам са вариант 3.2 .
Ако ще качваш и гледаш филми над 8гб-10гб си струва по новите флашки.
- ще се гледа на лаптоп или 37-40" т.е. 8ГБ ще дърпам само ако нямам алтернатива за по-малък.
Абе струва още повече ако разликата е 7-10лв.
Ако ще мятсш филми от по 3-4 гб и ще гледаш само такива изобщо не виждам смисъл от скъпите флашки.
Филмите с високо качество и обем изискват и съответно носител който да може да ги чете достатъчно бързо, но тук възниква въпросът дали тази флашка ще е директно "забучена" в телевизора или ще е посредством кабел!
И на лаптопа да я бучнеш, ако лаптопа ще дава видео на външен екран/телевизор, то пак си трябва сносен кабел.Отделно пък телевизорът трябва да е с порт-USB/HDMI, който да може да поеме големият поток данни от лаптопа/флашката към него...
- това при старо ТВ - май отпада, макс - с хдми кабел, но какъв (за фулл ХД формат?)
в самия телевизор се поддържа видео картина до 1200х720 мисля беше HD READY. - ще видя какъв модел е /не е моя :)
С този архаичен Тхинкпад повече от 2.0 usb не ти трябва- всичко останало ще е излишно разхищение на пари, освен ако не замисляш скорошен ъпгрейд(до 1 година) на лаптопа. А последните usb портове в лаптопите гледам са вариант 3.2 .
На моя си пускам с хдми към 50" ..., но иде реч за плейване основно от macbook air 13" /-на приятелката :) нз кой точно модел, но е от последните, който вече няма USB (но има ориг. преходник/адаптер за УСБ 2-3), но все пак мисля да взема такава с тайп С съвместимост.
Идеята е че онлайн платф-те (с бг субтитри) не винаги имат такива (даже и някои филми липсват), а и доста реклами има в някои и кач-то не е кой знае какво, а и ако се гледа навън пак не е опция.
ПП: Има ли тема за макове? Че с плеърите и бг титрите нещо не се получиха нещата. Работата е там, че аз се нуждая от бг титри :( (а още по-добре е да може и бг и енг да вървят заедно, за да свиквам без бг.). Искам и някои програмки да кача в портейбъл формат.
Е, тя твоята работа е с много неизказани/неизписани в поста ти неизвестни...
Взимай една от евтините usb 3.0 флашки за 22 лева мисля бяха горе от линковете и толкова.
Какво е предимството на 3.1 (мисля едната да е такава а другата 3.0), да не купувам всеки ден.
В офертите обаче не споменават реална скорост... а до колко
Скорост дават на бързите флашки, обикновенно дават скорост на четене, скорост на запис.....малко премълчават. Аз бих си купил 64G с 5г. гаранция.
Тези са бързи цък
Цитат:
hakama
Какво е предимството на 3.1 (мисля едната да е такава а другата 3.0), да не купувам всеки ден.
В офертите обаче не споменават реална скорост... а до колко
Когато се споменава USB 3.1 или USB 3.2 най-вероятно се има в предвид USB 3.1 Gen1 или USB 3.2 Gen1.
USB 3.1 Gen1 и USB 3.2 Gen1 е абсолютно идентично на USB 3.0. Маркетингов трик е да се наричат USB 3.1 или USB 3.2 вместо USB 3.0.
Значи , аз твърдя че,USB 3.1 Gen1 и USB 3.2 Gen1 е абсолютно идентично на USB 3.0.
Предполагам например ,че от сайта на Kingston тече достоверна информация„
What.s the Difference in USB 3.1 Gen 1, Gen 2 and USB 3.2?
| USB 3.2 Gen 1x1 | USB 3.2 Gen 1x2 | USB 3.2 Gen 2x1 | USB 3.2 Gen 2x2 |
Transfer Speed | 5Gbps | 10Gbps | 10Gbps | 20Gbps |
Previously Known As | USB 3.1 Gen 1
and USB 3.0 | -- | USB 3.1 Gen 2 | -- |
Interface Options | USB-A, USB-C,
microUSB | USB-C Only | USB-A, USB-C,
microUSB | USB-C Onl |
Спецификация на порта usb, 3, 3.1 , 3.20 си е спецификация на порта, а това с каква скорост ще записва флешката си е съвсем друго нещо.
Имам флешки, които малки файлове (200..300Mba) записват мигновенно. Но пуснеш ли им 10 гига става 30минутна трагедия.
Коректното е да кажем, че с течение на времето четенето/писането на една флашка се забавя, тоест колкото повече пъти/броя е използвана за четене/записване с течение на годините постепенно спада скоростта на четене/записване.
Никъде не пише за този "феномен", но аз имам 1 флашка 16гб TDK , 2 Филипс по 64гб и още някаква и старите флашки си "провлачват" което е най-осезаемо при запис.
Нито форматиране на старата флашка, нито нещо друго помага да се възвърне скоростта на запис/четене както е била когато е била нова купена от магазина.
Заради това 16гб я "прехвърлих" на нашите, да стреймват филми с малък размер и да разглеждат снимки от нея на ТВ.
Миланов може би има в предвид не износени флашки , а такива с много малко кеш или никаква.
Цитат:
justify
Коректното е да кажем, че с течение на времето четенето/писането на една флашка се забавя, тоест колкото повече пъти/броя е използвана за четене/записване с течение на годините постепенно спада скоростта на четене/записване.
Никъде не пише за този "феномен", но аз имам 1 флашка 16гб TDK , 2 Филипс по 64гб и още някаква и старите флашки си "провлачват" което е най-осезаемо при запис.
Нито форматиране на старата флашка, нито нещо друго помага да се възвърне скоростта на запис/четене както е била когато е била нова купена от магазина.
Заради това 16гб я "прехвърлих" на нашите, да стреймват филми с малък размер и да разглеждат снимки от нея на ТВ.
Това пък откъде го измисли?
Няма такова нещо.
Нищо не се забавя, проблемът е само в твоя телевизор.
Нали съм ти казвал, че си много малък, да не си играеш с мен...
Ползвам флашки от 20-на години, още от времената когато бяха по 512 мб най-големите от тях.
Не само се забавя скоростта, но и капацитетът им намалява с времето и презаписите върху тях.
Когато се натрупа достатъчно износване и "изгарят" - чипът им си заминава и нищо не помага.
Имал съм дори случаи на частична загуба на капацитет...
Към днешна дата флашките са доста по-надеждни от тези отпреди 20-на години и тези които ги имам от 2 г.-2.5 години не съм забелязал износване, но не съм ги и ползвал интензивно в продължение на 12-15 години, така както ползвах TDK флашките.
Преди TDK-то съм имал и Sony и Adata и не помня още какви други марки...
Сега почти всичко минава през "облака", а вече почти одъртях, та вместо да си губя времето с филми и всякакви мултимедийни "забавления" се качвам на колата и завземам на някъде където не съм бил...