-
Проблем с два хард диска
Имам 2 HDD. Първият е закачен на IDE 1 към дъното като мастер, а към същият кабел е закачен и CD-ROM-а като slave. Вторият диск е закачен на IDE2, като е махнато jamper-чето на него (HDD-то e Quantum 8.4RC). Проблемът възника в това че от време на време, когато XP-to си прецени, 2-ят HDD се скрива от My computers и windows-а решава че го няма, а пусна ли "Add Hardware" го намира...
Защо така се получава? Идеи?
-
Проблем с два хард диска
Опитвал ли си като всички бели хора да си вържаш у-вата така:
Primary IDE
M - HDD1
S - HDD2 (QUANTUM)
Secondary IDE
M - CD-ROM
-----------------------
На QUANTUMA сложи JUMPER!!! схемата е
: : : : ' Без джъмпери
: : : 0 ' MASTER
: 0 : : ' SLAVE
: : 0 : ' Cable Select
-----------------------------------------
Причината е в тези 2-те
Още нещо се сетих в ако все пак искаш да си държиш дисковете подредени както са в момента - в BIOS-a смени HDD да не се детектва AUTO а ръчно му задай параметрите, и дай 1-2 сек. изчакване за HDD ако имаш такава опция.
-
Проблем с два хард диска
DeathKnight
белите хора правят именно като ФИФА. Иначе 2 диска на 1 канал много пада производителността. Доста бенчмаркове са направени по този въпрос.
Аз също имах такъв проблем с изчезването на втория диск, но това явно беше проблем с драйверите. След преинсталиране на ХР повече не го направи.
-
Проблем с два хард диска
Имам проблем с намирането на Slave харда в Windows-a.Slave-a е без Windows и в BIOS-а опраех сичко комп. го разпозна изписа му името номера и големината му само че сега не мога да го намеря в Windows-a.