-
проблем с РАИД
имам си няколко баракуди по 120 гб с по 8мб и си ги вързах в раид 0, като идеята беше да се промени малко скоростта на запис и 4етене в посока +, а се слу4и то4но обратно.... запо4на да записва с не пове4е от 7 - 10 Мб. за целата използвах вградения си раид на епокс 8к9а2+ (кт400), а раид контролера е highpoint 372....
отвреме на време трансфера достига до 35 МБ, но не е постоянен и само за минутка макс...
-
проблем с РАИД
като за начало , кажи какъв "raid"режим си избрал
-
проблем с РАИД
raid 0 Stripp..., два хдд-та работят като един общ с двойния капацитет на най-малкия от тях, т.е 2х120=240...
при запис инфото се дели на две, акто една 4аст се записва на едното хдд, а другата 4аст на другото от където би трябвало да идва и по-големия трансфер...
-
проблем с РАИД
В сайта на VIA се предлага за download RAID performance patch, който разрешава проблеми с производителността при VIA чипсет и RAID контролери на следните фирми:
Adapttech
Acard
Highpoint
Promise
Мисля, че би могъл да ти реши проблема. Повече информация за поддържаните VIA чипсети и самият patch можеш да намериш тук:
http://www.viaarena.com/?PageID=339
\\edit
Човека още в първият си пост е споменал, че ползва RAID 0... Четете по-внимателно.
-
проблем с РАИД
orpamarosa
не са за моя 4ипсет... и досега никой не успя да ми даде смислен отговор, дори фирмите от които съм си взел нещата....
така 4е 4акам помощ и идеи
предварително 10х на всеки про4ел темата
-
проблем с РАИД
Имаше някъде тема за Баракудите в Райд... Виж на forum.ixbt.com
Sorry, точно сега нямам време да търся
-
проблем с РАИД
та след известно пребиваване из разли4ни фирми стигна се до локализиране на проблема: ВинХП трябва да работи в APIC мод, а тои си работи в ACPI. сега проблема е, 4е не мога да го накарам да проработи в APIC... а настройките в биоса са си както трябва.. ако някои може да помогне .... 10х