CD-R с "Printable Surfaces"
Та интересува ме, някой знае ли откъде може да се купят такива CD-R.
И разбира ограничено количество, в опаковки, не по големи от 10 бройки, на разумна цена.
Видях скоро такъв диск Maxwell, беше към един принтер на Canon с възможност да печата и върху CD [мастилено струен]. Сложен беше за проба.
Та на него изрично пишеше "Printable Surfaces"
Има такива и на <font color="red">Imation</font id="red">, поне това видях в интернет.
С обикновените CD-R не става.
Направихме си гаргара върху един негоден диск, но дали заради фразата или заради повърхността, мастилото не можа да изсъхне. Размазва се.
Явно трябва диска да е с такава възможност, за печат.
Фразата беше "We like Bill Gates"
Предполагам, че ще има и малко по качествени, но не ми се говори с бледи секретарки, на които трябва 1 час да обяснявам какво точно търся.
Значи предпочитам да са с добро качество.
Ще е хубаво, ако имат и от малките CD-R, забравих колко инча, сещате се ...
Благодаря предварително!
Склонен съм дори и някой да ми ги купи и изпрати.
Парите лесно ще ги изпратя.
VERBATIM предлагаха такива, едни чисто белички такива, леко грапави. Потърси...
Печатането върху дискове не ставаше ли със специална печатарка?
А и от какъв зор да се мърля диска, когато си има етикети на APLI, че и със софтуер (безплатен) към тях са лазерен или Inkjet цветен принтер. По два са на един формат А4.
www.apli.com
Специалните дискове си струват, когато ще тиражираш...
@Chipsy
Много е полезно това, благодаря, въпреки, че имах предвид пазара в BG.
Но пък точно приятелчето с принтера е редовен купувач от Ebay и сега ще му идва голяма поръчка от Чикаго, та тъкмо ще вмести и тях.
@Lupus
Абсолютно обикновен принтер, само че има и допълнително подаващо устройство за CD-та.
Много е удобно за еднократни бройки.
Примерно музикални дискове за подарък, разни презентации и т. н.
Е не са чак толкова специални, виж цената ...
Малоне, понеже си от Русенските "сводници" ще се напрегна да видя тук по магазините какво има. Освен това и София ми е по близо:-) До края на седмицата ще ти дам резултат.
Malone, бих искала да зная модела на този принтер (ако не те затруднявам). Аз търся такъв от около два месеца, но засега - безрезултатно.
На http://cdmediatrade.hit.bg/ можеш да си изтеглиш ценоразписа за клиенти.
Ето и "извадка" по темата:
Euro Silver PRINTABLE 1бр. 0,52 лв.
CD-R 8cm/200MB Printable 1бр 1,10 лв
Ако искаш, кажи къде да ти изпратя по един за проба, поне да разберем става ли нещо с подобни принтери.
<font color="blue">offtopic//
Имам вкъщи няколко DVD-R диска, printable, мога да ти изпратя и от тях един, за да опиташ да отпечаташ същата фраза [:)]</font id="blue">
Jenny благодаря за линка, благодаря и за предложението ...
Принтера е Canon i865
http://www.photo-i.co.uk/Reviews/int...865/page_1.htm
Кантек го продават за 333 лева.
http://www.cantek.icb.bg/products.asp?productID=829
Ще си взема и ще ти кажа какво е станало.
Тук не са и чували за такива дискове и се съсипаха да ми предлагат етикети:-) В София ще съм в сряда или четвъртък а после си идвам в Русе така че ако искаш ще ти взема ako не си се оправил до тогава. Мисля че знам къде е на Раковска това.
Благодаря. Странно, как не съм го забелязала!
Ще чакам с интерес резултатите.
Възползвам се от случая да благодаря още веднъж на PopKaro за услугата, дисковете вече са при мен.
В най скоро време ще направя първия диск и ще му сложа снимка да видите как изглежда.
Доста разпространени на пазара са дискове с Printable-surface на Verbatim, предполагам че са качествени.. Май ги имаше и в Метро...
Предполагам, че няма де се посрамят. Затова вземах Verbatim, имаше доста по евтини, но мисля че не съм сбъркал.
А на Метро няма ... поне не на всички магазини. На нашия няма, търсих.
@Jenny
Пия си кафето и разглеждам поредния Metro каталог[че].
Вътре има обратната ситуация. Принтер за CD, който става и за обикновен принтер.
Casio CW-75
249 лева [без ДДС], като може да се вземе и с Метро Кредит [10.49 на месец, в продължение на 36 месеца, с включен ДДС]
Цената не е най-атрактивната, но реших все пак да отбележа.