Как се сваля филм от цифрова камера? HELP
Имам цифрова камера JVC (с Firewire порт) и се опитвам да изтегля филма на харддиска. В диска с драйверите идва една програма Image Mixer и чрез нея успявам да сваля филма във формат .mpg, само че нещо качеството не е много добро [xx(]
Та въпроса ми е мога ли и с каква програма да запиша, ако може в реално време в DivX формат[?]
Земи свали филма в некомпресирано AVI с Adobe Premiere и после компресирай. За целта ти трябва fireware и доста бръз хард. Успех
А не може ли директна компресия, щото доста големи ще стават файловете освен бърз трябва да е и мнооого голям този хард?
1 минута около 200МБ!!!
Но пък реалната компресия освен че иска е***и машината, но и не става толкова качественна.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Имам цифрова камера JVC (с Firewire порт) и се опитвам да изтегля филма на харддиска. В диска с драйверите идва една програма Image Mixer и чрез нея успявам да сваля филма във формат .mpg, само че нещо качеството не е много добро [xx(]
Та въпроса ми е мога ли и с каква програма да запиша, ако може в реално време в DivX формат[?]
<div align="right">оргинално мнение на saint056a</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Това е положението,
единствено в некомпресиран вид има някакво качество,
всичко друго е боза и компромис.
Ето един софтуер, който ще ти свърши добра работа:
PowerDirector Pro ME,
има и много друг разбира се.
Пробвай с DrDivX ше ти свърши идеална работа.
добре сега другия въпрос :)
каква е точно разликата между DivX Free и DivX Pro и коя версия ще ми трябва?
Можеш с рипването да го компресираш в MPEG формат, така ще загубиш по-малко от качеството и ще спестиш място на харда.
Трябва ти освен бърз хард също бърз процесор който да поддръжа SSE (препоръчително).
DivX Pro има повече опции, добре е да компресираш с него ако можеш, все пак е комерсиален продукт.
Съвет: потърси guide за компресиране с divx има ги много из нета.