-
Компютърът влачи
От известно време имам проблем с игрите.Някои от игрите влачат доста.Intel celeron2.60Ghz Mb Intel865PERL GB Radeon 9000 pro 128Mb. 256 DDR (някаква си400Мхц, но се движи на 266Мхц).Maxtor 7200 40GB. Oт извесно време харда доста стърже и докато отвори нещо(например някой документ)минава доста време.Инсталирах XP наново,пробвах с FAT32 и NTFS-едно и също.Сменях драйвери на видео картата и не и не...Къде е проблема...Мислех да сменям картата,но май е по-удачно да сменя харда.ПОМАГАЙТЕ!!!
-
Компютърът влачи
Щом ти "стърже" диска, най-вероятно ти липсва памет.
Виж дали при настройките не си забранил page file.
Дали не си дал паметта да ти е за system cache.
В някои туикове има настройки за повече от 256МВ, да не си включил някоя ?
-
Компютърът влачи
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">От известно време имам проблем с игрите.Някои от игрите влачат доста.Intel celeron2.60Ghz Mb Intel865PERL GB Radeon 9000 pro 128Mb. 256 DDR (някаква си400Мхц, но се движи на 266Мхц).Maxtor 7200 40GB. Oт извесно време харда доста стърже и докато отвори нещо(например някой документ)минава доста време.Инсталирах XP наново,пробвах с FAT32 и NTFS-едно и също.Сменях драйвери на видео картата и не и не...Къде е проблема...Мислех да сменям картата,но май е по-удачно да сменя харда.ПОМАГАЙТЕ!!!
<div align="right">Originally posted by Lord Steve*-*04/01/2004*:* 23:29:59</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Провери дали нямаш проблем с охлаждането на процесора, според мене е това. Прегледай си вентилатора/радиатора на процесора и дали не си размърдал настройките на видеокартата.
-
Компютърът влачи
Като гледам конфигурацията не би трябвало да имаш проблеми. Не зная кави игри играеш, но мисля 4е ти е малко RAMа. Не мисля 4е трабва да сменяш картата. Провери ли харда за бед сектори, много е вероятно да прави той проблем. Не знам за MAXTOR, но при IBM понякога се дъни електрониката, не показва бед сектори но едва крета.
-
Компютърът влачи
виж как ти работи харда, на една позната и бавеше така и се оказа, че харда работи на PIO mode.
-
Компютърът влачи
Дефрагментирай си харда и остави едно 600-700МВ за page файл
-
Компютърът влачи
Много благодаря на за мненията.Вече смених харда и проблема се оправи.