-
Неяснота след клок
Много тъпичък въпрос, но на всеки му е за пръв път[:I]
EPoX 8rda+
Athlon(tm) Thoroughbred-B 1.47 GHz 1700+ @ 2.00 GHz 2400+ (12x166) CPU Voltage 1.75
не мога да го пусна на 200 шина, щото РАМа е Nanya DDR 333 (2.5-3-3-7, това е след клока), куча марка, като си взема Кингстън тогава ще клоквам повече.
Та къв е проблема:
WCPUID сочи System Bus 334 MHz DDR, System Clock 167 MHz
Sandra също дава 2х167, демек РАМа е на 334 МНz!
В BIOS делителят е на Auto!
Ама CPU-Z ми показва, че FSB : DRAM е 1:1 и Frequency 167 МНz!
Същевременно на първа страничка показва FSB 167 MHz, Bus Speed 334 MHz
И кво станА в един момент, на колко работи РАМа ми след клока???
[:O]
Аз мисля, че е на 333, ама дали е така наистина?
-
Неяснота след клок
на колкото си му дал в дъното - на толкова рабори. махай глупавото auto ( by spd ) и слагай 100% и тогава гарантирано ще бъде 333
-
Неяснота след клок
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Аз мисля, че е на 333, ама дали е така наистина?
<div align="right">Originally posted by nikter*-*15/12/2004*:* 00:47:05</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
на 333 е
-
Неяснота след клок
Благодаря и на двамата. Е, са че опраим тая глупост в БИОСа![:D]
-
Неяснота след клок
Ама нали не си мислиш че ще работи на 333 реални мега херца?
Всъщмост реално ще работи на половина т.е. 166MHz,на колкото си и пуснал процесора и затова в CPUz ти дава 1:1.
-
Неяснота след клок
triple h, шшшшт. тихичко, да не вземе някой да го прочете това, че после... [;)]
p.s. и няма полза от писането по теми отпреди 3-4 месеца. чуквай си на бутона "active topics" и пиши по тях
-
Неяснота след клок
Абе аз по принцип съм му дал да ми изкaрва всички теми и гледам само тея на първата страница и в тях пиша като не гледам датата :).Не съм предполагал че може да има теми на първата страница от преди половин година и повече ;).
P.S. Това "тихичко да не земе някой да го прочете ,че после..." нещо не го разбрах.
-
Неяснота след клок
това "тихичкото" е за нещата, които си написал и които са неверни.
първото "D" в DDR е за "Double", което в случая означава 166*2=333. или с други думи 1:1 с процесор на 166 означава точно 333 реални.
-
Неяснота след клок
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">това "тихичкото" е за нещата, които си написал и които са неверни.
първото "D" в DDR е за "Double", което в случая означава 166*2=333. или с други думи 1:1 с процесор на 166 означава точно 333 реални.
<div align="right">Originally posted by FearMe - 30/03/2005 : 23:43:22</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
А незначеше ли 333 ефективни и 166 реални ?
Като не споря може и аз да греша нещо :).
-
Неяснота след клок
DDR - double data ram
работи на честота "100/133/166/200/233/250/266" с множител 2
шината на процесора ти е с честота "100/133/ 166/ 200/250" с множител 2
а честотата на проца е 166* 9 примерно с трансфер на данните между него , паметта и северния мост с множител 2
иначе казано
при старите машини проца , памета и моста работеха на един так чете , на втори записва
а сега са на един такт чете по 2 и на втори такт записва по 2
колкото е по-висока шината , толкова бързо чете , колкото е по-голям множителя толкова тактове спестява за една операция ( ако е с множител 4 на такт 4ете 4 пъти и на втори записва по 4 )
@Fearme - да не кажеш сега и на мен "тихичко" ?
това направо претрепа интел в платформите му на P-III и те побързаха да изкарат недовършения си прототип П4 - на сокет 423 , които бе заменен след по малко от май 6 м с сокет 478 където шината бе Quarted , рама double , а проца single ( казвам това защото п4 2,4 примерно с шина 400 работи на 24 х 100 , паметта е строго фиксирана 133 х2 - т.е не се използваше максимално ресурсите ) - ако реално бяха направили всичко по 4 - амд нямаше да реализира такъв успех.
но амд уцелиха момента според мен.
-
Неяснота след клок
techno, споко, минаваш през ситото [:P]