честито !!!
умерил си добра бройка
Преглед за печат
честито !!!
умерил си добра бройка
Искам да ви попитам горе долу един такъв Селерон клокнат на 3.6Гх на какъв пентиум се равнява и АМД по производителност?!?!За да знам дали няма да ми иьзлезне доста по-евтино ако си взема селерон и го клокна отколкото да си взема пентиум! ;)
Защото аз имам Р4 на 3GHz, който без да е клокнат не пада под 42 градуса. Като пусна игра и вдига до 58...60Цитат:
И зао да е пресХОТ?та моя е на 3.8 и повче от 45грд не съм видял на него?!?
Само не съм съгласен че на АМД процесорите се клоквали* по-трудно, за старите може и да е така, но за новите , особено 64 битови семпрони може да се поспори. Аз съм със Семпрон 2500+ бокс на 1400 реални мегахерца и съм го клокнал почти без зор на 2450 при 350 ФСБ, дига и 360 но на игри забива, като максималната темпарута която съм измерил е 38 градуса, все пак зима е :) , кофтито е 4е не може да се пипа ни множителя ни волтажа иначе може и още тва животно.
Би ли споделил с нас , с какво дъно , охлаждане , памети захранване го направи това - щото досега 350 FSB бе максимума достигнат от този процесор , може да се окаже че си "new King " при клока на този модел. Никой не говори че амд-то не се клоква ( че и от раз ) говоря за семпроните от сокет А - там бяха на късмет !Цитат:
Първоначално публикувано от popeto
Дъно Asrock K8NF4G-SATA2,* памет 400 MHz SuperT CL2 512 MB,* захранване 300W ISO, охлаждането е боксовото на процесора, карам си на вгаденото видео.
Ето тук може да видите един тест на 360 FSB - http://www.hardwarebg.com/forum/atta...achmentid=8815
Еййй, тая тема била отпреди една година брей, хахахаха , айде* :Drinks:
само да кажа , че с този целерон д може да се работи [size=20px]стабилно[/size] ама найстина на 3гхз.Прелагам всеки който го е пуснал на 3,6 да си пусне един мемтест и един прайм 95 и да види при тези чостоти как се скъсва от грешки така , че това не е реален клок и самата клокната система е нестбилана и само да ви попитам клокъри паметите на колко ви бачкат на 500мхз ли ? Ха ха* :offtopic:
Пич , предлагам да намалиш тона и тоя емотикон не му е мястото тук
няколко пъти съм затапвал Видни клокъри като теб -
след като съм го постнал - значи е толкова ( за твоя справка ей така за спорта - този комп , вече около година работи като машина за видеонаблюдение и не е зависнал досега нито веднъж.
Защо си мислишп че като съм го клокнал , рама съм я пуснал на ддр 400 ? или 450 ( 345 е реалния и клок ! )
е сега съм същият целерон, дъното е на великата фирма Asrock Pi65GV, но на 200 шина не иска да си запали... с боксовото охлажддане е, на 166 си работи нормално като температурата е около 55 градуса, без значение дали съм го клоквал или не. паметта ми е Infinitron. Не го знам защо не иска да си тръгне на 200 шина някаде до към 180 тръгва. дали има нужда от по читаво охлаждане или самият чип не е читав.
дъно, захранване, памет.... избери си - което и да е от тези, може да е проблема
не всеки asroсk става за нещо, свестните захранвания се купуват отделно, паметите са капризни
все пак и 180 шина не е малко, нали? ;)
не ти е нищо прецакано ами и на мен с асус-а повече от 187ФСБ не ще .Като дам например 190 ФСБ и не ще да светне екранът .Това може да е защита на дъното,процесорът или чипсетът , но е факт , че проблемът не е в теб ами явно това е от процътЦитат:
Първоначално публикувано от glarus
Успех
ето че говорим на един език
определено в оърво от проца, и после от дъното и рама !
имам 3 бр. които ходят до 3,6, но имам и бр. които и до 3.0 не искат да отидат !!!