Софтуер за овърклок на интелски процесори
Здравейте отново на всички, които имат нещо общо с клока в сърцето си :)
И така, за АМД си бях намерим RMClock, ClockGen и A64 Tweaker, които ми вършеха чудесна работа за смяна на параметрите на системата "на живо". Обаче сега нещо и трите нещица не работят :-( Имам някаква куца история на име Asus AI Suite, но е тотално дърво и нещо много често позабива. Та така, дайде някакви полезни програмчета :Drinks:
Re: Софтуер за овърклок на интелски процесори
Директно от БИОСА вдигай шината и си "в джаза" :) Мен ако питаш не се занимавай с такива софтуерчета ;)
Само заключи PCI-Express шината и намали делителя на паметта и си ти ;) Новите 8200 процесорчета трябва доста да ходят, и аз почвам да се ослушвам за такъв.
за gigabyte има easytune, но както и stenly е казал - директно в bios-a си е най-добре :)
stenly, те не само че ще "ходят", ами и с тоя грамадански cache ще "газят" докато "ходят" :))
Re: Софтуер за овърклок на интелски процесо
От биоса го закрепих на 4GHz засега при шина 445МХз и напрежение 1,35V, но всяка проба иска чакане за зареждане на уин, а ми се щеше някак си по-бързичко да става :) Нищо де, като няма - няма, засега успях да намеря само едно такова програмче - SetFSB.
Резултати от някои тестове (3GHz / 4GHz):
Mandelbrot 14,004 s / 10,328 s
Cinebench 2:20 min / 1:45 min
SuperPI 1M 15,656 s / 11,813 s
3DMark06 CPU score 2822 / -
Ей тея Интел са големи изроди. Винаги първите им бройки са страхотни за клок , май с тоя 8200 не е проблем стигането на 4 GHz , аз като знам моя какво прави на 3 GHz пък е само с 2 мегабайта кеш ..........не искам да си мисля какво ще е на 4 гига. Май наистина ще дам 300 лева за такъв процесор.
И все пак за желаещите:
- SetFSB
- MemSet v3.4
Ако намеря друго ще добавя. По незнайни причини, софтуера, който идва с дъното и би трябвало да обединява всички тези функции - Asus AI Suite - забива моментално под Виста, а под XP не тръгва изобщо. Смех :)
И аз имам тия Asus-ки простотии...За бога братя,не ги ползвайте...
Re:Софтуер за овърклок на интелски процесори
turboV -програмата върви с дъната asus rampage и става за най новите i7
поредния некрофил- не видя че темата е от 2008 -а :)