Re: за клока и дали го има в setcom.bg
Днес остана време и клокнах старата пентиум тройка...
Виндаги съм знаел че има потенциал, но като го пуснах на 5 волта и му сложих водното от 4 ядрения ето резултата
[img width=800 height=600]http://img216.imageshack.us/img216/7461/pentium3vf7.jpg[/img]
нямам никакви програми за тестване, щото е бавен нета и ми свършва интернет картата - ако някой е от Пловдив и ми донесе на дискети 5.25" може да тествам ордоса.
Лошото е че се наложи да клокна харда на 24волта, за повече перформънс и не знам колко ще изкара (сега вдигна 27000 оборота и много вие), ама имам още един 10гб като тоа
veeeery funny :-P
P.S. orTHos (орТос), а не орДос :))
Да си сменяш ника на PIII , кво е това AMD_K6 , иначе забавен шот !
FearMe , може да е имал в предвид Or DOS ;)
[img width=800 height=500]http://img89.imageshack.us/img89/6853/screenshot12kt7.jpg[/img]
E8200/GA P35 DS4/SUPERTALENT 2 X 1 800/XIGMATEK s1283
Да свалим Супер Пи на кръгло число.Охлаждането ми е слабо за тестове при този клок.Процесора е чудна бройка и превзема честотите без никаква агитация, освен малко ток за стабилност.
[img width=772 height=600]http://i211.photobucket.com/albums/bb70/magnum6671/4500-1.jpg[/img]
Процесора на "бебето"ми комп не е нещо особено.Клоква се,но иска бая точец... :RTFM:
[img width=800 height=500]http://img136.imageshack.us/img136/6919/011108140545yl5.jpg[/img]
малееее, на толкова ток дали ще издържи цял месец? ;)
Верно му е множко това 1.56волта. Едва ли ще изкара някой месец преди да деградира. Мисля, че над 1,4 (със в-дропа) не е удачно за тези процесори.
А,нали показах настройките за 24/7...3-3,2ГХц на 1,36V.Обаче майтапа е,че на 100% с интел бърн тест не вдига( на 4+ГХц при близо 1,6V )повече от 65гр.И минава теста.Не е чак толкова смотано процесорче,нищо,че е п--а въшка... :))
Много си е добре даже въшката. Аз съм си доволен от него. Още повече , че при мен за 24/7на 3.3 GHz си работи на 1.3 волта.
Нали това казвам. :))Взех го уж за малко,а усещам,че се влюбвам... :016:Дъното и процесора ми заедно струват по-малко от Е8500,а показват учудваща производителност...Наистина му се радвам много.
Цитат:
Първоначално публикувано от piton357
Нали това казвам. :))Взех го уж за малко,а усещам,че се влюбвам... :016:Дъното и процесора ми заедно струват по-малко от Е8500,а показват учудваща производителност...Наистина му се радвам много.
Ами Е8500 си е по-висок клас процесор... Той като се клокне...става "непобедим"
Цитат:
Първоначално публикувано от SuN_CiTy
Ами Е8500 си е по-висок клас процесор... Той като се клокне...става "непобедим"
На колко ако го колкнеш става непобедим ?
моите наблюдения са че Е63** & 66** се клокват доста повече от Е8***
като % говоря а не като гигахерци.
но дори и на по-малко гигахерци Е6300 съм виждал да стига 533 FSB ( 3733MHz )
което за Е8*** [добавено] такава FSB - е абсолютно недостижимa.
Просто споделям де :)
колко е макс на Е8*** с въздух , без екстремални дъна памети и захранвания ?
Питам защото не ми е попадал за да го тествам.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Просто споделям де :)
колко е макс на Е8*** с въздух , без екстремални дъна памети и захранвания ?
Питам защото не ми е попадал за да го тествам.
Техно , недей говори така де, повечето 8400 минават спокойно 4 гигахерца на въздух, моят 5200 ги стига с мнооооого ток и никаква стабилност пък почти не съм чувал нещо от 6та серия да мине 4 гига. Процентите не смятат по-бързо а по-високата честота ;)
3,71 ги държа с боксовото охлаждане и вентилатори на quiet ;) Мина им времето на Е6ххх и 65 nm-овите технологии :)
В офиса имам е6300 клокнат на 2,4 с бокса, над това температурите стават твърде високи. (казвам го за сравнението бокс-бокс). При все че на е6300 бокса е двойно по-голям и с медна вложка.