Здравейте,
Искам да попитам колко дълго време трябва да тествам с тази програма или сама трябва да спре.
Здравейте,
Искам да попитам колко дълго време трябва да тествам с тази програма или сама трябва да спре.
Колкото по-дълго време , толкова по-сигурно е ,че си стабилен. Като под по-дълго време разбирам примерно 12 часа нон стоп работа. Между другото ако си с интелски процесор пробвай Intel Burn Test. Той загравя доста повече процесора.
Тествал съм няколко пъти с Intel Burn Test и няма никакви проблеми. Преди няколко дни реших да пусна Hyper PI на 32 М но след няколко минути дава грешка и затова ми стана интересно какво ще стане с Core Damаge.
Ще взема да го пусна това ХиперПи да го видя довечера как ще се представи. То май това се възползваше от всичките налични ядра а не като стандартното СуперПи само от 1.
Ако премине Intel Burn Test на 10 цикъла и стрес левел на макс мога ли да бъда сигурен че компютъра е стабилен или е по добре и да тествам със Prime95.
поиграх си с хиперпи-то и от опит мога да заявя, че полза от него няма
обяснявам - като всички изчисления, така и Пи-то ползва най-вече кеша. L3 кешът обаче, който е най-голям, е обаче споделееен
така че реално полза от няколко инстанса няма, защото тогава споделеният кеш се разделя в обслужването на изчисленията на ядрата, като резултатът е по-нисък![]()
При мен е еднакъв и с един инстанс и с 4 ....все се върти около 15 секунди за 1мегабайт. Toест не впряга и 4те ядра с едно изчисление а пуска 4 супер пи-та за всяко ядро по едно изчисление.
много интересно
при мен, i3-530 го прави за 14 сек на 1 ядро, при зададени 2 или 4 - за 21
Имам проблем с овърклок. Преди 1 година процесорът вървеше на Е6300@3,80 GHz(380*10) с 1,38v а паметта Corsair TWIN2X2048-8500C5 1066@1140 MHz +0,25v. Тествал съм го няколко пъти с IntelBurnTest преминава 10 цикъла и стрес левел на макс без проблеми и 12 часа с Prime95. Сега на 3,5 GHz (333*10.5) с 1,38v а паметта е на 1066 MHz +0,4v не може да премине и 2 цикъла на IBT. Тествах паметта с MemTest 4.0 и на 10% някъде дава грешка така като е на 3,5 GHz (333*10.5) с 1,38v а паметта е на 1066 MHz +0,4v. Без никакъв клок паметта не дава грешка, мислех че нещо е дефектирала. Как мога да съм сигурен че паметта няма проблеми.
слагаш я на друг комп да поработи... от тестове файда няма при проблеми с паметта
FearMe , на каква честота ти е процесора ? Моя резултат е на 3,4 гига.![]()