Не мога да променя волтажа на CPU-to
С Т-bird на 1.2ГХц съм и съм го клокнал от биоса на 1344МХц.Дъното ми е солтек на шина 100 МХц и съответно CPU-то върви на 100 - ефективни 200МХц.По default е 6х200 а аз съм го @ 6х224.Повече не може без да му променям волтажа.Волтажът му по default е 1.79 но като се опитам да го променя от биоса примерно на 1.80 ,1.85, 1.75 и после рестартирам WIN ХР отначало тръгва но като пусна AIDA и отида на sensors системата крашва - черен екран - и се рестартира.Що така?
Трябва да отключа процесора предполагам?
Ami kakav Soltekq ne che ste pomogne da znam - imah DRV i DRV2, ne sam probval po-novite - ama ne sam imal podoben problem.
Edinstveno znam che Soltecite ne nosiat na visoka PCI shina - 36.5-37MHz max
Samo kato pusnesh AIDA-ra li ti se crash-va sistemata? Ako e taka opitaj s Motherboard Monitor da si vidish voltajite, za AIDA-ta se chuha protivorechivi mnenija :)
>
mi otkliu4i go be 4ovek, tva e nai-lesnoto koeto mojesh da napravish:)))
Motherboard Properties
Motherboard ID 10/16/2001-8363/A-686A-6A6LMSN9C-00
Motherboard Name Soltek SL-75JV(-X)/JV2/KAV(-X)/KIV/KV(-X)/KV+(-X)/KV2(-X)
Front Side Bus Properties
Bus Type DEC Alpha EV6
Bus Width 64-bit
Real Clock 112 MHz (DDR)
Effective Clock 223 MHz
Bandwidth 1784 MB/s
Memory Bus Properties
Bus Type SDR SDRAM
Bus Width 64-bit
Real Clock 149 MHz
Effective Clock 149 MHz
Bandwidth 1189 MB/s
Chipset Bus Properties
Bus Type PCI
Bus Width 32-bit
Real Clock 37 MHz
Effective Clock 37 MHz
Bandwidth 149 MB/s
Motherboard Manufacturer
Company Name Soltek Computer Inc
Product Information http://www.soltek.com.tw/English/product/frame.htm
BIOS Download http://www.soltek.com.tw/English/download/index.htm
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"> mi otkliu4i go be 4ovek, tva e nai-lesnoto koeto mojesh da napravish:)))<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Ми не знам как - никога не съм го правил!
Ne gi slu6ai brato ,kvo zna4i otklu4i go.Voltaga niama ni6to ob6to s tova dali e otklu4en procesora.I vtoro Atlon TB 1200,1333 i 1400 sa si OKLU4ENI fabri4no. L1 most4etata izob6to ne sa prekasvani.Ima6 konflikt kogato startira6 programata za monitoring,Ne moje da nameri v bazata si 4ipa na danoto ti ot koito da ti dade informacia .Tova e nai ob6to kazano [8D] i Sandrata go pravi tova s niakoi dana kato pusne6 MB information
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Ne gi slu6ai brato ,kvo zna4i otklu4i go.Voltaga niama ni6to ob6to s tova dali e otklu4en procesora.I vtoro Atlon TB 1200,1333 i 1400 sa si OKLU4ENI fabri4no. L1 most4etata izob6to ne sa prekasvani.Ima6 konflikt kogato startira6 programata za monitoring,Ne moje da nameri v bazata si 4ipa na danoto ti ot koito da ti dade informacia .Tova e nai ob6to kazano i Sandrata go pravi tova s niakoi dana kato pusne6 MB information<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Dobre ama Aida namira v bazata si 4ipa na dynoto i dava informacia ako CPU e na default 4estoti, no kato go pusna da drugi 4estoti togava crashva i se restartira pc-to.Ina4e mersi za informaciata za CPU-to mi :)