Vapros za Gygabyte 7VA i THROUGHBRED 1700+
Abe imam si edno takova duno edno CPU Thb 1700+ i Gеforce 4 MX440 64DDR .Ta znachi interesuva me kakvo moga da izmakna kato overclock ot taia sistema .Razgledah shinata ima Switch na dunoto za smiana na chestotata 100/133/166 puskal sum go i na trite na purvata ne e hubavo shtoto po default se pak si raboti na 133 . Ta interesuva me kak e po dobre da go clockna prez Switcha ili prez BIOSa zashtoto razlikata e che prez biosa kato go pusna na 166 mi se digat chestotite i na AGP i na PCI .Trugna na 1837 MHZ kato e na 166 Mhz i raboti stabilno obache se chudia ako digna AGP to dali VIDEOTO shte zapochne da raboti po burzo i po vajnoto dali shte izdarji da raboti po burzo za PROCESORA ne se pritesniavam chetoh niakade che i na poveche ot 1800 sa go puskali . Mnojitelia e zakliuchen mai, nego ne go pipam i ne me interesuva obache me drazni che v BIOSa niama opcia za promiana na voltaja ima de ama e v % a az kato neznam na kolko raboti bazovo neznam na kolko da go promeniam.
ima disk kam danoto,i tam ima edna programka,koiato ti pokazva to4nia voltaj.za iadroto kazvat 4e izdarja +10% sas sigurnost.te i optziite sa takiva 0,+5% i +10%taka 4e niama zna4enie na kolko to4no raboti.po strashno e ako podminesh +10%,no programata ne pozvoliava
10x za informaciata sega she pobazikam malko da vidim kak i na kolko she proraboti tfa che nema problemi s VOLTAJA mnogo me radva samo deto imam oshte 1 malko vaprosche abe neznam zashto no kato vlezna v DISPLAY PROPERTIES v WINDOWSA i mi kazva za videoto BUS : AGP 2X ima li nachin da go kacha na 4X chetoh che kartata mi 100% poddurja 4X ama neznam kak da go pusna .Kachil sum si HYPERION 4in1 na VIA obache pak si e na 2X AGP to .
XtremE AGPто не ти работи на 4х защото си със стар драйвер на видео картата , изтегли си най-новия . Моето дърво( THROUGHBRED ) така и неще да трагне на 166 FSB зададена от DIP ключетата , а не ми се ще да повишавам FSBто от БИОСа , защото започва да ми се дъни периферията.