Търся T-bred 1,7 за овърклок
  Момчета , сигурно сте гледали филма "Абсолютно начинаещи"

Е , аз съм такъв.Като гледам сте напред с материала , така че ПОМАГАЙТЕ. Дъното ми е GA 7VTXE.От това , което прочетох тук , подразбирам , че Т-breda на 1,7 се клоква най-добре ,  но никой не гарантира , че ще се улучи точно такава бройка.Моллов по едно време май намираше такива.Ако ви интересуват подробности за дъното и другите компоненти ще ви дам допълнително инфо.

Благодаря ви предварително !
  Иди в МОСТ computers. Там са такива. Аз скоро си купих и само там имаше T-Bred B. Обаче за всеки случай го поискай да ти го покажат. В долната част на процесора гледаш маркировката да е JIUHB - това е T-Bred B. Те се клокват. А отгоре гледаш да има буквите DLT3C - това са T-bred-ите дето се клокват най-добре. Но важното е да е B процесора. Щото А не се клокват хубаво. Ако гледаш буквите и не се оставяш на волята на продавачите със сигурност ще улучиш бройка, която да стига мин. 2400+ /2GHz/.
  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Момчета , сигурно сте гледали филма "Абсолютно начинаещи"

Е , аз съм такъв.Като гледам сте напред с материала , така че ПОМАГАЙТЕ. Дъното ми е GA 7VTXE.От това , което прочетох тук , подразбирам , че Т-breda на 1,7 се клоква най-добре ,  но никой не гарантира , че ще се улучи точно такава бройка.Моллов по едно време май намираше такива.Ако ви интересуват подробности за дъното и другите компоненти ще ви дам допълнително инфо.

Благодаря ви предварително !

<div align="right">оргинално мнение на buzi</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Дъното ти е най-големият проблем в момента.......

1. Не може да управлява множителя на процесора.

2. Няма да издържи повече от 150-155FSB....

Това силно те ограничава, дори и с TbredA процесор....

Смени го и него и тогава можем да говорим за о/с [;)]
  Моллов , извини ме за невежеството , но няма ли и други варианти за  овърклок - през БИОС - а например , или  с програмката на диска към дъното ?
  Ами молов точно за това ти говори, че дъното не ти позволява смяна на множителя от биос и т.н... 

друг начин е чрез чрез кълцане на мостовете на процесора или пъхане на U образни жички в сокета с цел свързване на съседни дупчици и съответно смяна на множителя и напрежението. но това все пак има рискове...
  Ами мисля , че вече може да управлява множителя , защото поставихме ДИП-СУИЧ на празното място.Петото беше затворено преди да го поставим.Сега съм го включил на позиция ON , т.е съм

възстановил заводската настройка. В момента съм със стария процесор - Т-bird на 950  Mhz. CLK Jumper-а е на 100 Мhz CPU.

Е , казвайте оттук нататък! Поне да пробваме дали може да се настройва множителя.
  И сега какво? Искаш да ми кажеш, че можеш да управляваш множителя на процесора?!?

Сигурен ли си в това?

Че това дъно е вече старичко и не си спомням на 100% кое и какво беше по него...
  Ами мисля , че ДИП СУИЧ-а проработи , защото изтеглих от сайта на ГИГАБАЙТ цялата техническа документация и там естествено бяха дадени конфигурациите на ключетата за управление на множителя от 5,5Х до 12,5Х . Defalt на моя процесор 9,5Х 100 на шината.При опитите ми установих следното-от 5,5Х до 9,5Х  и 100 на шината процесора изобщо не тръгва.Също не тръгва изобщо и на 133 на шината при нито едно положение от 5,5 до 12,5.Тръгва от 9,5Х до 12,5Х и 100 на шината.Също вдигнах малко (с 5%) от БИОСА и напрежението при default 1,76V. Сега процесора работи на 11Х и 100 на шината. От програмката съм вдигнал шината на 111 при което процесора работи на 1054,2 MHz.Стигна до 1100 , но не е стабилен -

радиатора ми е кофти и загрява въприки 3-те допълнителни вентилатора на кутията.Е , Моллов - очаквам твоя коментар и най вече какво ще се получи с Торо на 1,7.
  Еми значи от казаното по-горе от мене махаш първата точка, където пише, че не можеш да управляваш множителя.....

Обаче втората си остава.... на това дъно над 150FSB няма да е лесно да постигнеш....

Да речем, че успееш за 150FSB и имаш 12.5х множител......... това ще рече 12.5х150 = 1875MHz, което ти е като абсолютен максимум...

Въпреки това все още държа на това, което казах накрая - смени дъното и вземи тогава TbredB - честоти от порядъка на 2200MHz ще са само за закуска....

Ако те интересува мога да ти помогна в това начинание, само ми прати един емайл...

Горе долу се светнах по въпроса и предполагам , че ще ми предложиш добри неща , но хайде да ги обсъдим по пощата.

Благодаря за помоща предварително!Напиши си e-mail-а!

Благодаря и на Yozo за информацията за процесора.

Аз съм от Пловдив и по тукашните офиси ме гледаха като извънземен като ги питах за  процесор с такива индикации.
  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

но хайде да ги обсъдим по пощата.

Благодаря за помоща предварително!Напиши си e-mail-а!

<div align="right">оргинално мнение на buzi</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Еееееееееееей, толкова ли не ми погледна профила тука във форума, for crying out lough....

mollov@mail.bg
  Mollov е на път да постави рекорд по дължина на сигнатурата :)

Във мадфорумс (amdforums)  има един тип дето сигнатурата му е 2 екрана 800х600.
  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Mollov е на път да постави рекорд по дължина на сигнатурата :)

Във мадфорумс (amdforums)  има един тип дето сигнатурата му е 2 екрана 800х600.

<div align="right">оргинално мнение на LordOfEvil</div id="right">

[:D][:D][:D]
  Mollov даже и 150 шина трудно ги правеше мойто едно време. Но бях и с куца памет та може и от нея да е било. Но до колкото имам спомен тези дъна (KT266A) отключваха ТBred
  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Mollov даже и 150 шина трудно ги правеше мойто едно време. Но бях и с куца памет та може и от нея да е било. Но до колкото имам спомен тези дъна (KT266A) отключваха ТBred

<div align="right">оргинално мнение на janko</div id="right">

Ами принципно КТ266А/AMD761 платките така или иначе трудничко стигаха дори 160FSB.... така че не се притеснявай - твоето просто толкова ги е можело [;)]