За колко време е нормално да потече климатика отвън?
Направи ми днес впечатление, че пуснах климатика сутринта панасоник инвертор, и след около 2 часа тръгнах за работа и не беше започнал да капе / вътре си духа студено/ няма и теч вътре ? Интересно ми е от какво зависи това отичане и за колко време е нормално започне то.
Re: За колко време е нормално да потече един климатик отвън
Хм, не съм наясно за теч отвън през лятото, но доколкото знам при нормален режим на работа отвън текат предимно зимата, заради конденз и ред други причини, които се смятат за напълно нормални.
Климатиците текат поради конденз на влагата във въздуха.
През зимата - на вън е влажно и тече от вън - през лятото е обратното.
Зависи колко ти е влажен въздуха в стаята. Ако е много влажен (напр. кухня, където се готви и има изпарения) ще потече доста скоро.
Ако е хол и си в регион със сух климат - може и да не протече.
Аха благодаря, хол е стаята ясно :)
Я му свали темпаратурата на 20 гр. и бързо ще прокапе!
Няма как да се случат нещатата с 20 градуса , има бебе в стаята :) Това, че не капе означава ли, че компресора работи на по малки обороти и съответно по малко ватове ?
Като не капе означава, че въздуха е съх.
Цитат:
Първоначално публикувано от Jogo_1
Няма как да се случат нещатата с 20 градуса , има бебе в стаята :) Това, че не капе означава ли, че компресора работи на по малки обороти и съответно по малко ватове ?
Ако е инверторен може и това да значи - по-малка температурна разлика и недостигане на точката на оросяване, но не е задължително.