Инверторни климатици и честото спиране на тока
Здравейте,
Имам 2 инвертора у нас - един Fujitsu 12-ка (AOYR12LCC) и един Samsung 9-ка (AQV09FAN)
Поради проблеми с трафопоста напоследък постоянно спира тока (и денем и нощем). Искам да ви попитам как се отразява това на климатиците и какви щети може да им нанесе спирането на тока (чува се едно изхъркване от климатика при спиране и от външното тяло се отделя пара за секунда-две)? Единственото, което съм направил засега е да сложа по един surge protector на всеки климатик, който би трябвало да ги пази от твърде голям ток и свръхнапрежение при пускане на тока.
Re: Инверторни климатици и често спиране на тока
Цитат:
Първоначално публикувано от Slade
Здравейте,
Имам 2 инвертора у нас - един Fujitsu 12-ка (AOYR12LCC) и един Samsung 9-ка (AQV09FAN)
Поради проблеми с трафопоста напоследък постоянно спира тока (и денем и нощем). Искам да ви попитам как се отразява това на климатиците и какви щети може да им нанесе спирането на тока (чува се едно изхъркване от климатика при спиране и от външното тяло се отделя пара за секунда-две)? Единственото, което съм направил засега е да сложа по един surge protector на всеки климатик, който би трябвало да ги пази от твърде голям ток и свръхнапрежение при пускане на тока.
Щетите може да са от 0 до 1600 лв. Ако спира за повече от 5-10 мин не е опасно, но ако спре и тръгне за части от секундата..... тогава е лошо.
по принцип спира за повече от 5-10 мин
Белите стават при няколкократно спиране и тръгване на тока в рамките на секунди.
Качеството на тока определено е проблем.
Тая работа със спирането на тока , хич не е хубава . Смятам , че си заслужава да отделиш време и да отидеш да се позаяждаш с ония гадове в Електроразпределение. Длъжни са да ти предоставят 24 часа в денонощието, напрежение съгласно БДС и т.н.
Ако ти цъфне някоя машина , не можеш нищо да докажеш и гориш даже и да си в гаранция.
При нас, преди време имаше голям строеж който "изсмукваше" напрежението на цялата улица и всичко премигваше, ама ги принудихме да си оправят мощностите в трафопоста и сега е добре.Добре че нищо не даде фира....
Цитат:
Първоначално публикувано от bobo21
Белите стават при няколкократно спиране и тръгване на тока в рамките на секунди.
Каква е причината за това?