Резултати от 1 до 5 от общо 5

Взаимозаменяеми компресори за инверторни климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    408
    #1

    Взаимозаменяеми компресори за инверторни климатици

    Моля, споделете от ОПИТ всички взаимозаменяеми компресори за инверторни климатици. Например за Fujitsu 9/12 /Panasonic E-сериите,MitsubishiElectric.../какъв компресор е възможно да се постави вместо оригинала? Разлика в работата на неоригиналния компресор, параметри на работа,които трябва да се вземат под внимание, шумови характеристики и т.н.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #2

    Re:Взаимозаменяеми компресори за ....

    Аз лично съм си правил опити в началото за подмяна с друг компресор и се убедих в две неща: или не тръгва,понеже си го "познава" че не е оригинален,или не съм доволен от крайния резултат като цяло.Оттогава си правя ремонтите само с оригинални.
    При конвенционалките даже се получават по-добри резултати при смяна с марков компресор-Тошиба или LG си ги тача при ремонт.За Самсунг не искам и да чуя.

  4. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    905
    #3

    Re:Взаимозаменяеми компресори за инверторни климатици

    Понеже става въпрос за Тошиба и марков компресор- имам неприятният случай на 2 пъти конвенционални Тошиба да ми прегряват -вероятно са некачественна китайска сглобка...със етикет Тошиба...пазете се от тях,влизат в режим в началото след няколко часа почва да прегрява и няма оправия...Няма да споменавам магазина ,но приемат рекламацията без много да питат какъв е проблема,електрически е здрав ...компресия си прави ,но грее като котлон...

  5. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    478
    #4

    Re:Взаимозаменяеми компресори за инверторни климатици

    Fujitsu/Fuji/General LGC са взаимозаменяеми с Toshiba – работи добре лошото е че компресора е толкова скъп колкото и оригинания. Hitachi Scroll-четата могат да се заменят с един панасонишки модел ротационен – климатика работи като пушка след това. Лошо- този компресор е стар модел и трудничко се намира. За същия климатик сме пробвали и със Samsung – и о чудо!!! Hitachi-то, което традиционно отдава по-ниска температура в режим “Отопление” от останалите марки сега работеше сигурно с 65 градуса изходяща температура, ама външното искаше да си тръгне от стойките и приехме, че експеримента не е удачен. Като цяло марков инвертор си иска марков компресор, ако трябва да се сменя. Още не съм открил вратичка за турски или китайски такива от хитрите магазинчета

  6. Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    320
    #5

    Re:Взаимозаменяеми компресори за инверторни климатици

    Аз такива експерименти не съм си правил, много скъпо може да ми излезе на мен и на клиента. Отивам в магазина с номера на модела на машината и казвам че ми трябва компресор и така. Почти всички части купуваме само с номер на модела на машината.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Компресори за климатици - цена?
    От VD във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 33
    Последно: 27-09-12, 23:50
  2. Отговори: 2
    Последно: 09-05-12, 21:03
  3. Продавам инверторни компресори
    От georgiborisov във форум Продава
    Отговори: 8
    Последно: 08-03-11, 12:43
  4. Отговори: 0
    Последно: 14-08-10, 23:52
  5. Инверторни климатици и честото спиране на тока
    От Slade във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 6
    Последно: 15-11-07, 10:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе