Как да си зазимя климатика?
Здравейте :Drinks:, както е видно и от заглавието,в момента единия ни климатик ни е в повече-лапето няма да е при нас за над 2 мсц и в неговата стая климатика дойде излишен.Голямия при -6 в момента и силен вятър се справя блестящо-при зададена 22* в момента е почти 25* даже се чудя нормално ли е толкова....както и да е, другия ми е излишен.Какво да направя,да го оставя на стенд бай ли е по добре или да го изключа от мрежата въобще? или има и друг ваиянт? Благодаря!
Re:как да си зазимя климатика?
Пише го и в упътването ти - просто изтегляш щепсела от контакта! :)
упътване нямам,добре а не е ли страшно да не замръзне нещо-масло или знам ли кво може да има във външното тяло-не смея да го спра.Добре де ако е на стенд бай,той ще поддържа ли маслото примерно в нормални температури за запускане-защото не ми пречи да го държа ако това е по добре за него?
Колата си така ли я държиш цяла зима,ако не я караш -запалена да не й замръзнело маслото?
Може да имаш проблем,ако го пуснеш при -20,ама и да работи,пак може такива температури да не му харесат.Дърпай му тока и не го мисли.
Re:Как да си зазимя климатика?
хм....Ванко така е за колата,но си се притеснявам защото за първи път имам този "объл" камък-за сега все още го гледам с любопитство,а внимавам и за да не го повредя.Много по лесно ми е първо да питам а после да "чупя" :-memnon (имам избор) Благодаря за отговорите :Drinks: отивам да му дръпна тока
Не му робувай,щото ще го разглезиш :).Чета тук,че колкото е по-скъп,толкова повече се шашкат хората.Да по-лесно се прежалват 500,от 2000 лева,да ама тия от 2000 са 4 пъти по-здрави от тези,които са 500лв.
Де да беше така.....! :)
.....че то само от по 2000 лв. щяха да останат, че и внуците си щяхме да оженим с тях.
Kaar,тези дето са ги пуснали сега по за 500лв как мислиш ще са след 5 години :)?А Дакинчето,Тошибичката,Мицубишито,Фуджицуто и т.н.,кво ги правиш след 5 г-едно спрейче,едно манометърче и още 5 годинки.Не че нямам Мидеа...
Има един начин да разберем, johny01. :) .... като проверим....!
Досега, по въпроса - времето го е показало/проверило, не си мисли че днес картинката се е променила едностранчиво в нечия полза.
:Drinks:
:)) за скъп,да бил е някога скъп,сега и 2-те бройки не надвишават 2300лв така че ...всъщност за всеки тази сума е различна (както и за мен) когато нямам пари и 2 лв са сума... по скоро се притеснявам да не го прецакам нещо-а за сега от монтажа му са минали не повече от 7 денонощия работа,и то на еко защото само единия за сега ми е повече от достатъчен, дори и при тази временна студенина днес.
1 Прикачен файл(ове)
Мариан,не бери грижи,леля Зима ще се погрижи :yikes :
Ей на това му се вика зазимяване.
Като гледам и едва ли някой ще го размрази, ще си изкара един зимен сън
Е това климатика не си го е направил сам. Но като гледам сградата, май ще го размразят напролет... Само да не го мъчат да тръгне.