Помощ, климатик с избеляла табела колко да дозирам!
Избеляла е табелата :taz ,а няма никаква докоментация за климатика и не се знае какъв е, за това решихме да се ориентираме по компресора .Оказа се ,че климатика е 60 -ка но каква марка е не се знае .Въпросът ми е колко фреон да му сложим :081: ?
Имам идея ,но не знам колко е правилна 4,200 -фреон 22 например ,зяащото се ползва поне от 6 г. като това е средната за 60 -ките от различните марки поне аз така мисля или греша яко :help
Re:Помощ, климатик с избеляла табела колко да дозирам!
каква марка е климатика. ако е Midea 60, зареди с 5 кг. R22 (ако си сигурен, че е с R22). препоръчително е да използваш електр. везна. ако искаш ми се обади, по лесно е като говорим
0898 58 63 41, И.М.Г.
Е как разбра по компресора че е 60-ка, там няма ли поне обозначение за вида на фреона?
Единствените данни са компресора той е copeland ZR 72 KCE TFD 522 за мое голямо съжаление ,защото искам да помогна на хората но :081:
и още по лошо е че не сме сигурни във вида на фреона само предположение че е 22 надявам се някой да даде някакво предложение как да действаме
точно за р22 е , зареждай смело :)
Този компресор е на 22 фреон - скрул компресор
60-ца ама каква колона , касета ....... снимай го и го дай насам :)
Пичове днес успях държи 23 бара и на изхода 55 градуса пее направо
Климатика е канален ,заредихме го с 4.300 кг R-22 не посмяхме с повече тъй като не знаем с колко точно трябваше да е, но предположението ни се оказа перфектно от първия път :ole ,а и хората ни казаха че много често се е изключвал по високо преди време :taz утре пак ще го посетим за да видим точния резултат и евентоално да вземем някакви пари .... ако дадът :yahoo:
не се радвай много много времето е топло по принцип за да го заредиш по манометри това се прави лятото :)