Климатика не иска да топли!
Тази зима снощи реших да вкюча климатика си Mitsubishi Electric MSC-GA25VB за първи път, при температура в стаята (18) градуса, и външна (-10 ). Климатика не духаше топло, а духаше хладно при зададени 24 градуса. и за три часа работа не успя да достигне температурата и не духаше топло и след 3 те часа.
Пуснат на режим отопление, вентилатор на MAX.
Какво му има според вас, нормално ли е за скъп конвенционален? Или нещо от режимите ли?
Re:Климатика не иска да топли!
Цитат:
Първоначално публикувано от tattoo777
Тази зима снощи реших да вкюча климатика си Mitsubishi Electric MSC-GA25VB за първи път, при температура в стаята (18) градуса, и външна (-10 ). Климатика не духаше топло, а духаше хладно при зададени 24 градуса. и за три часа работа не успя да достигне температурата и не духаше топло и след 3 те часа.
Какво му има според вас, нормално ли е за скъп конвенционален?
На климатика нер знам какво му е, но се чудя на собственика.Да държиш цяла зима климатика изключен и да чакаш да паднат температурите навън до -10 градуса и тогава да експериментираш...Доста смело...На -10 градуса навън каквъвто и уред да включиш(изключвам газов калорифер и калорифер на трифазен ток) ще е необходимо време да загрее стени, под, таван, мебели...Когато беше топло и температурите през ноща падаха до +7 градуса и аз излючвах моя климатик в офиса(тези у дома не съм ги изключвал от началото на октомври), но в момента в който видях прогнози за около 2-4 градуса през ноща, не съм спирал климатика в офиса.
В какво помещение като квадратура/кубатура, какво е жилището(апартамент, къща) е климатика???
преди близо 2 години за да сгрее 30 кв. хол на 2 духалки(едната 1.5 квч, другата 2 квч мощност) и един конвектор(2квч)-общо трите 5.5квч мощност им трябваха 12 часа работа и едва след това започнаха да изключват и аз изгасих едната духалка.
Освен това дори климатика да е "скъп" при неправилно орзмеряване(когато е маломерен) не е гаранция, че ще стопля.Може и 3000 лева да платиш и да стоиш на студено.
зимата се топля на дърва, но 1 седмица отсъствах запалих печката, но реших и да пусна климатика. Но то й духа хладно, при вътрешна 18-19 градуса. Въпроса ми е дали е нормално струята от въздух да е хладно?
- 10 гр. е долната граница за нормална работа на този климатик, поне така го дават по руските сайтове.
Ето едно сервизно за модела http://holod-konsultant.ru/yabbfiles...nts/OB385A.pdf Разгледай го - за по голяма достоверност :)
Ами хладно ще духа. При -10 мощността му е 1.8kW което при максимален вентилатор (488 m3/h) ще дава dT около 10-11 градуса. т.е. ако в стаята е 18 гр. той ще духа с около 28-29гр. което се усеща хладно.