моля за мнение за климатик aq12nsan
Здравейте интересува ме вашето мнение за климатик aq12nsan за отопление на помещение хол около 17 кв къща, 3 етаж без изолация с добра дограма западно изложение за гр.София става дума - какво може да се очаква и до каква температура може да е ефективен климатика.Благодаря!
Re:моля за мнение за климатик aq12nsan
Това втора употреба ли го намери?
Не, на едно приятелче е, и се чудехме дали може да го ползва зимъска, га забръска :)) ама като не му разбираме - реших да питам за да сме наясно - а тук поне специалисти бол - така че ще съм много благодарен ако някой даде малко инфо относно какво може да се очаква на режим топло - и въобще да се очаква ли нящо!
Не очаквай,но щом е аванта потърси му по-малко помещение.
Ако под ефективност имаш предвид икономичност ще я има и на ниски температури, но отдаваната мощност на -10° ще бъде към 1,5 kW. Ти си прецени достатъчни ли са за това помещение.
е-е-е очаквах да сте по словоохотливи-и-и-и
П.С. Добре де, при 80вата на м2 - това няма ли да е достатъчно при -10 според сметките - или аз съм в грешка нещо?
До колкото си спомням(може и да греша),това беше машина на Р22 с малко външно и компресор на 9ка.Та кво да говорим,при -10 му търси 10-12 кв.стая с изолация.
80W/m³ оразмеряване го смятат някой при инверторите на номинал, защото някой от тях работят на по-ниски обороти от максималните и имат запас на мощност. Освен това при инверторите имащи големи топлообменници и EEV спадът в отдаваната мощност със спадане на външните температури е по-малък сравнен с конвенционалните изпълнени с капилярка.
120W/m³ оразмеряване го смятат други при конвенционалните, заради маломощните компресори, малките топлообменници и ползване на капилярки.