1 Прикачен файл(ове)
Уплътнител RT201B NYLOG Blue
Някой майстор ползвал ли е ТОЗИ уплътнител за свързване на меките връзки при автомобилите? Гумените пръстенчета не уплътняват добре там, където алуминият е станал порозен, а нова тръба идва скъпо, в сравнение с този консуматив за 12$. Налага ми се второ презареждане на климатика?
Отговор: Уплътнител RT201B NYLOG Blue
Второ презареждане за колко време?
Слагал съм много от няколко години един флакон италянски три в едно стоп лик спира течове по маркучи и О пръстените.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mega
Второ презареждане за колко време?
Това, за времето, не го разбрах. Преди две години ми смениха O-пръстен на свръзка между две тръби и прешлайфаха поразложилият се алуминий със ситна шкурка. Сега иска пак смяна и ново зареждане, алуминиевото легло на свръзката на едната тръба е порьозно. Ако се намаже с този уплътнител и се сложи нов О-пръстен, не би трябвало да се появи повече теч от там. Този уплътнител не си променя структурата (не изсъхва) с времето, поне така твърдят и не се разлага от определени масла и фреони. Имам подобен уплътнител на Omnifit за неагресивни среди и ми е ясно, общо-взето, какво би трябвало да стане. Търся сервиз, където го ползват.
Ако колата не ти е нова, две години е що-годе нормално време за зареждане на кола.